Sommarjobb för unga 2024

Välkommen att sommarjobba på Karolinska 2024. Här hittar du som ansöker via Region Stockholm mer information om vad det innebär att sommarjobba hos oss.

Varmt välkommen till oss i sommar! Här har vi samlat information som du kan ta del av redan innan du är på plats hos oss. Längst ner hittar du svar på de vanligaste frågorna kring att sommarjobba på Karolinska. 

På Region Stockholms webb finns även svar på generella frågor om sommarjobb i Region Stockholm. Du hittar dit genom att klicka här. 

Att sommarjobba på Karolinska

På Karolinska utför vi vård dygnets alla timmar och årets alla dagar. Här får du möjlighet att vara i en verksamhet som gör skillnad. 

Placeringarna kan vara inom vård, vaktmästeri och administration. Tänk på att om du får en placering inom vård ska hälsoundersökning göras, samt att du kommer behöva följa gällande hygienregler. Detta innebär till exempel att du inte kommer kunna bära smycken på underarmar och händer, samt att naglar ska vara korta och fria från konstgjorda material, så som nagellack. 

Vi hoppas att du som får en placering på Karolinska kommer trivas i sommar!

Introduktionstillfällen som start

Samma dag som du börjar arbeta hos oss börjar du med ett introduktionstillfälle där du får mer information om Karolinska, vad det innebär att sommarjobba och du har även möjlighet att ställa frågor. 

När introduktionen är slut kommer du bli hämtad av och följa med din handledare till arbetsplatsen.

Mer information om var och när respektive introduktionstillfälle är kommer när det närmar sig. 

Hur du hittar på Karolinska

För att du enklare ska hitta rätt din första dag finns här länkar till karta över sjukhusområdet både i Solna och i Huddinge. Kom ihåg att kolla upp innan vilken sajt du ska vara på. 

Frågor & svar kring att sommarjobba på K

Här nedanför har vi samlat frågor och svar kring att sommarjobba hos oss.

När kommer man få svar på sin ansökan om sommarjobb inom Region Stockholm?

Om du har sökt sommarjobb som ungdom inom Region Stockholm, förväntas du få besked om du erbjuds jobb senast den 31 maj. Dock är förhoppningen att beskeden ska ges tidigare än så. Du kan läsa mer om sommarjobb och hela processen här. Länk: Sommarjobb i Stockholm - Region Stockholm.

Måste jag söka på Region Stockholms annons för att komma med i detta urval?

Ja, för att du ska kunna lottas till en plats för sommarjobb 2024 krävs det att du skickar in en anmälan för den aktuella annonsen. Klicka här så länkas du vidare: Sommarjobb i Stockholm - Region Stockholm

Vad får man i lön när man sommarjobbar på Karolinska?

Lönen är samma för hela Regionen, och baseras på ålder. 2024 års löner är:

  • 16 år =  90,00 kr/tim
  • 17 år = 100,00 kr/tim
  • 18 år = 110,00 kr/tim
  • 19 år = 120,00 kr/tim

Kan jag som har skyddade personuppgifter söka sommar jobb hos er?

Ja det kan du göra, viktigt är att du tidigt i processen informerar oss om att du har skyddade uppgifter så att vi kan hantera det korrekt hos oss.

Jag har blivit antagen för Period 1 men skulle behöva byta till Period 2, går det och hur gör jag då?

Du behöver kontakta oss på sommarjobbare.karolinska@regionstockholm.se och så ser vi se över möjligheten att byta period. Det finns då ingen garanti att det blir för samma tjänst om du gör ett periodbyte. Vi kontaktar dig så fort vi vet om det är möjligt eller ej att byta period.

Jag har råkat registrera fel e-postadress i min ansökan, hur gör jag nu?

Skicka ett mejl till oss på sommarjobbare.karolinska@regionsstockholm.se med ditt namn och korrekta epost adress så kan vi registrera den rätta.

Jag har tidigare tackat ja till erbjuden plats men måste tyvärr tacka nej till erbjuden plats, hur gör jag då?

Du kontaktar oss på sommarjobbare.karolinska@regionstockholm.se så tar vi det vidare därifrån.

Jag skulle behöva korta ner antal veckor jag jobbar i sommar, går det?

Syftet med sommarjobbet är att kunna arbeta under en fyra veckors period, men har du blivit lottad till en plats redan och tackat ja är det upp till den verksamheten att svara om det går eller inte. Har du inte blivit tilldelad din handledare än så skickar du ett mejl till oss på sommarjobbare.karolinska@regionstockholm.se så kontaktar vi handledaren åt dig.

Jag vet inte vem min handledare är? Hur går jag tillväga för att ta reda på det?

Beroende på vart vi befinner oss i processen kan vara så att din handledare inte är utsedd ännu, skicka ett meddelande till oss på sommarjobbare.karolinska@regionstockholm.se så undersöker vi saken vidare.

Hur kommer mitt schema att se ut under min period?

Det är verksamheterna som sätter schemat, du måste ta kontakt med din handledare (om du hunnit få en tilldelad dig) och fråga den personen för att få mer besked. 

När får jag min lön?

Lönen betalas ut den 26:e i månaden efter de arbetade passen. Arbetspass i juni betalas därmed ut den 26:e juli, pass i juli den 26:e augusti och pass i augusti den 26:e september. 

Kommer jag att få lön för introduktionsdagen?

Ja, under de timmar som introduktionsdagen planerat att pågå kommer du att få lön.

Vad händer om jag blir sjuk under perioden jag ska arbeta?

Då kontaktar du din handledare och sjukanmäler dig.

Var registrerar jag mina bankuppgifter?

Hur går man tillväga om man har fått fel lön och vill korrigera det?

Om du har fått fel lön och önskar korrigera det kontaktar du löneservice. Du kan nå dem på telefonnummer 08-123 769 99 och välja alternativ 1.