Job Image

Röntgensjuksköterska till Mammografi

Är du legitimerad röntgensjuksköterska med intresse för mammografi? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

På mammografi i Solna stärker vi nu vårt team och söker dig som vill vara med på en spännande resa där vi tillsammans bidrar till att stärka bröstcancervården. 

Vi erbjuder

  • Utbildningsfredagar för att främja internutveckling
  • Möjligheter att delta på kongresser och externa kurser/utbildningar
  • Möjlighet till vidareutbildning på avancerad nivå såsom Magister, PhD
  • Egna HLR- instruktörer som utbildar på plats 
  • Subventionerad fysisk träning utanför arbetstid eller friskvård på arbetstid och tillgång till personalgym 

Vidare erbjuds klinisk och akademisk vidareutveckling för all vårdpersonal, bland annat genom den landstingsövergripande kompetensstege som lyfter varje medarbetares professionella potential och specialintressen. 

Är du nyfiken på mammografi och vill veta mer om hur vi arbetar? Då är du välkommen att auskultera en dag hos oss!

Om tjänsten

Arbetet är omväxlande och stimulerande då du roterar mellan mammografiscreening, kliniska undersökningar, ultraljudsundersökningar samt vår hälsotelefon där du svarar på frågor och ger råd och stöttning till de kvinnor som besöker oss. Det finns även möjlighet till rotationstjänst inom andra delar av vår medicinska enhet Radiologi Solna.

Du ingår i ett team med erfarna och kompetenta röntgensjuksköterskor, undersköterskor, radiologer och allmänsjuksköterskor, som tillsammans arbetar med kvinnan i centrum.

Vi arbetar med toppmodern röntgenutrustning samt MR kamera dedikerade för våra bröstpatienter.

Vi arbetar dagtid och tjänsten är förlagd till Mammografi inom Radiologi Solna. 

Vi söker

Som röntgensjuksköterska hos oss behöver du ha förmågan att på kort tid inge lugn och förtroende till de kvinnor som besöker oss. Du ser människan bakom patienten vilket visar sig genom att du sätter dig in i dennes situation, lyssnar, förstår och visar hänsyn.

Hos oss är en dag sällan den andra lik, vilket innebär att du behöver vara trygg i en föränderlig vardag och kan med bibehållet lugn anpassa dig till vad omgivningen kräver.

Du tar ansvar för ditt eget arbete för att ge bästa möjliga vård till våra patienter, samtidigt som du är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs. Vidare har du förmåga att se helheter och tar hänsyn till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk legitimation som röntgensjuksköterska.
  • Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Meriterande:

  • Tidigare arbete inom radiologiverksamhet, där erfarenhet av mammografi är särskilt meriterande.
  • Goda datorkunskaper och erfarenhet i systemen RIS/ PACS.

Vi välkomnar dig till en härlig och kompetent arbetsgrupp där vi tillsammans bidrar med högkvalitativ vård med bröstcancerpatienten i centrum!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev (valfritt)


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion med laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset. Mer om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-karolinska-universitetslaboratoriet/ och här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-bild-och-funktion/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Fackliga representanter