Job Image

Ingenjör till Barnhörselhabiliteringen Rosenlund

Välkommen till Barnhörselhabiliteringen på Rosenlund och till Stockholms vackraste utsikt!

Om oss
Vi hjälper och stöttar barn och ungdomar mellan 0-20 år med medfödd/förvärvad hörselnedsättning och dövhet. Vi är cirka 40 medarbetare och vi som arbetar här är Ingenjörer, pecialpedagoger, audionomer, kuratorer, logopeder, läkare, medicinska sekreterare, psykolog, undersköterska och teckenspråkslärare.

En stor och viktig del i vårt arbete är att vi arbetar i tvärprofessionella team med hörselhabiliterande insatser där barnet/ungdomen och dess familjer är i centrum. 
Du kommer vara en självklar och viktig medlem i ditt team.

Om tjänsten
Arbetet som ingenjör här på Barnhörselhabiliteringen innebär en fantastisk möjlighet till omväxlande arbete där du kommer att träffa barn och ungdomar i alla åldrar.

I uppdraget ingår att ge råd och stöd till barnet/ungdomen inför val av tekniska hjälpmedel i förskola/skola. Du kommer också att göra bedömning och tekniska mätningar av den fysiska miljön i förskola/skola samt ge stöd och råd till förskola/skola kring anpassningar av ljud- och ljusmiljö och pedagogisk hantering av tekniska hjälpmedel.

Du kommer att beställa installationer som utförs av utomstående leverantör och  kontrollera installationen efter utfört arbete. Vidare ingår att informera aktuell förskola/skola om tekniken och dess hantering. I arbetet ingår också att vara med på skolmottagningar som sker på Rosenlund. Syftet med mottagningen är att uppmärksamma eventuella problem/frågeställningar kring tekniska hjälpmedel i skolan men även att hitta barn/ungdomar som inte har teknik men där behov finns.

I våra insatser ingår även grupp- och kursverksamhet som vänder sig till barn/ungdomar och deras familjer där du kommer att medverka. Det ingår även att handleda och föreläsa för audionomstudenter på Audionomutbildningen på Karolinska Institutet Clintec.
Du kommer att vara med på regelbundna teamkonferenser samt ha ett nära och kunskapsutbytande samarbete med alla professioner.
 
Vi söker
Vi söker dig som: 

  • är samarbetsorienterad men också kan arbeta självständigt
  • är serviceinriktad med patienten i fokus
  • är flexibel och har god planeringsförmåga
  • är engagerad och har ett aktivt deltagande i sin egen läroprocess och i utvecklandet av verksamheten
  • är intresserad av tvärprofessionellt arbete utifrån evidensbaserade metoder
  • är van att handleda och presentera inför olika grupper

Stor hänsyn tas till personliga egenskaper och lämplighet

Kvalifikationer 
Krav:

  • Lägst gymnasieingenjör eller likvärdigt.
  • B-körkort

Meriterande:

  • Utbildning/erfarenhet inom området hörsel/dövhet 
  • Erfarenhet av att arbeta med barn/ungdomar.

Intervjuer sker löpande.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation). På https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-akut-och-reparativ-medicin/ kan du läsa mer om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Fackliga representanter