Job Image

Omvårdnadschef BIVA

Barnintensivvård, BIVA som specialitet finns endast på fyra enheter i Sverige varav vi är en av dessa och finns på Karolinska Universitetssjukhuset.
BIVA har ett stort uppdrag regionalt och i hela landet. Vi har i nuläget 6 vårdplatser och vårdar nyfödda och barn upp till 18 års ålder. Vården bedrivs inom många olika specialiteter, t.ex. kirurgi, medicin, neurologi, neurokirurgi, trauma, öron-näsa-hals och infektion. Barn med olika former av andningsproblem behandlas framgångsrikt och avdelningen bedriver allt från konventionell respiratorbehandling till HFOV (high frequency oscillatory ventilation) och NO-behandling. Vården på BIVA är högteknologisk och vi lägger stor vikt vid omvårdnaden av det sjuka barnet och dennes familj. Hos oss utgår vården från ett barn och -familjefokus, där föräldrar och syskon inkluderas på ett självklart sätt.
Vår målbild är att vara ledande i Sverige inom ämnesområdet pediatrisk intensivvård, möjliggöra forskning inom ämnesområdet för alla yrkeskategorier samt även kunna erbjuda undervisning för studerande i alla yrkeskategorier.

Vi erbjuder
Som omvårdnadschef leder du arbetet och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen på BIVA.
Du kommer att ingå i ledningen för Barnintensivvårdssektionen bestående av flera omvårdnadschefer, OVC samt en sektionschef som är läkare. Tillsammans utvecklar och förbättrar ni arbetssätten och rutinerna för aktuella patienter i nära samarbete med Verksamhetschef och Vårdenhetschef. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för de patienter som vårdas på BIVA och du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning.
I rollen ingår ansvar för budget och verksamhetsplan och du har ett arbetsmiljöansvar för både den
fysiska och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker
Vi söker dig som:
• är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten
• är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer
• styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande
• förändrar din inriktning när målen ändrar sig
• har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation
• väger samman komplex information och olika typer
av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut
• fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra
omständigheter

Kvalifikationer
Krav
Leg sjuksköterska
Chef- och ledarerfarenhet 

Merite rande
Specialistutbildning inom anestesi elller intensivvård

Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper. Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  1. Personligt brev
  2. CV
  3. Övriga bilagor
  4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Till Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt\samarbete.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet Rozita Zarif

Telefon
08-51772964
Namn

Kommunal Madeleine Brunskog Eriksson

Telefon
076-9489896
Namn

SACO Pasi Nyberg

Telefon
072-580 86 84
Namn

Vision Kristina Nilsson

Telefon
072-465 48 55
Namn

Läkarföreningen Yvonne Dellmark

Telefon
073-668 17 40