Job Image

Nattsjuksköterska till Kognitiv Svikt och Demens, R71, Huddinge

Är du sjuksköterska och brinner för vård av våra allra äldsta patienter? Trivs du med att arbeta natt medan du får möjlighet att bredda dina kunskaper inom både geriatrisk akutsjukvård och psykiatrisk vård? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

 • En lärande och stimulerande arbetsmiljö med välutvecklat multidisciplinärt teamarbete
 • Stora möjligheter att delta i olika utvecklingsprojekt / ansvarområde då vi alltid strävar efter att förbättra kvaliteten för både patienter och medarbetare
 • Arbete i ett team där alla känner sig välkomna. Vi stöttar varandra och ser till att alla mår bra på jobbet
 • Erfarenhet inom både akutsjukvård och psykiatrisk vård
 • Individuell inskolning
 • Kompetensutveckling enligt kompetensstegen
 • Introduktionsdag på Medicinsk enhet Åldrande
 • Geriatriskbasår
 • Dubbel natt-OB: (gäller även natt på helg och storhelg)

Om oss
Välkommen att arbeta tillsammans med oss i en spännande verksamhet där vi bedriver både forskning och utbildning. Vi är ensamutövare i Stockholm när det kommer till att utreda patienter med misstänkt demens, särskilt svårdiagnostiserade i behov av "second opinion", patienter med BPSD (Beteendemässiga och psykiska symptom vid demenssjukdom) samt patienter med förvirringstillstånd.

Patienter remitteras till oss från vårdcentraler, psykiatriska kliniker, andra minnesenheter, andra sjukhus och internt. Vi tar även emot en hel del akuta intag, dygnet runt. Vårt uppdrag är främst ett länsuppdrag men vi tar även emot patienter från andra delar av landet om vår expertis efterfrågas. I vissa fall tar vi också emot patienter som är yngre än 65 år.

Avdelning består av 17 vårdplatser och patienter stannar i genomsnitt åtta dagar. 

Vi är ett väl sammansatt team av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietister, kurator, psykologer, logopeder och psykiatriska konsultationer.

Om tjänsten
Som sjuksköterska ansvarar du för patientens omvårdnad i samråd med övrig omvårdnadspersonal. Du kommer exempelvis att hantera läkemedel, planera för inskrivning och utskrivning samt vårdplanering i stort. På avdelningen förekommer det också specifika behandlingar och utredningar där dina speciella kunskaper är värdefulla.  

Tjänster gäller främst en tillsvidareanställning på deltid för nattjänstgöring cirka 75% men vi är även öppen för diskussion om du önskar arbeta heltid.

Vi söker dig som:

 • är intresserad av att arbeta med patienter med kognitiv svikt och somatiska sjukdomstillstånd.
 • har god empatisk förmåga då du i ditt arbete att möta patienter i kris och deras anhöriga. Du är lyhörd inför andras behov; känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt.
 • trivs med att samordna grupper och blir en referenspunkt för andra. Du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet.
 • är engagerad i att utveckla och förbättra det dagliga arbetet. Du håller dig uppdaterad inom den egna profession och kring vad som sker inom verksamheten.
 • trivs att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.
 • handlar i enlighet med fattade beslut, mål, policys och riktlinjer. Du tar upp kritik gentemot verksamheten endast i de korrekta sammanhangen eller direkt med berörda parter eller överordnad.

Kvalifikationer 
Legitimerad sjuksköterska. Minst 1 års erfarenhet av sjuksköterskeyrket, gärna från arbete med äldre patienter och/eller arbete inom akutsjukvård.

Urval sker löpande och annonsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!


Tema Inflammation & Åldrande
Tema Inflammation och Åldrande omfattar internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och metabolism, njurmedicin, gastroenterologi och lungmedicin samt geriatrik, reumatologi, hud och venereologi. Vi är organiserade i fem enheter med en tydlig öppenvårdsprofil och med stark klinisk forskning i flera aktiva forskargrupper.

Vi ansvarar för utbildning inom många olika yrkeskategorier på både specialist- och grundläggande nivå. Hos oss är alla medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet, Katarina Averfors

Telefon
katarina.averfors@sll.se, 0701/671153