Frågor till oss på Karolinska

För att du som patient eller närstående lättast och snabbast ska få svar på din fråga, vänligen använd rätt kontaktväg.

Har du frågor som rör din vård, din remiss eller ditt planerade besök?

Vänd dig direkt till berörd enhet. Kontaktuppgifter kan du hitta på din kallelse, här på hemsidan (Alla mottagningar och avdelningar A-Ö) eller på 1177.se. Vissa mottagningar erbjuder möjlighet att skicka meddelanden digitalt via Mina vårdkontakter på 1177.

Din journal?

Har du frågor om din journal, om du till exempel vill begära ut din journal, spärra eller begära rättning, kontakta Journalservice.

Avgifter

Har du frågor om betalning och fakturor, kontakta Fakturaavdelningen.

Har du frågor till en specifik mottagning eller avdelning?

Kontakta den berörda enheten direkt. Du hittar kontaktinformation på sidan Alla mottagningar och avdelningar A-Ö

Har du mer generella frågor om vården på sjukhuset?

Hittar du inte svaret på din fråga under vanliga frågor och svar kan du kontakta Patientkontakt. Det är en vägledningsfunktion som inte kan hjälpa dig i enskilda patientärenden men som kan svara på mer praktiska frågor och som kan hänvisa din fråga vidare så att du får ett korrekt svar. Patientkontakt har inte medicinsk kompetens.

Kontaktinformation till Patientkontakt:

Telefon: 08-517 707 11
Telefontid vardagar 08.30-16.00

Du kan också skicka in din fråga via ett formulär till Patientkontakt.

Vänligen skriv inte ditt personnummer i formuläret. Vi värnar om din integritet och patientsekretess och den kan vi inte garantera om du anger ditt personnummer i formuläret. När vi kontaktar dig frågar vi om ditt personnummer ifall det behövs.

Har du synpunkter eller klagomål på den vård du fått?

I första hand ska du vända dig till direkt till den avdelning eller mottagning där du fått din vård. Du hittar kontaktinformation på sidan Alla mottagningar och avdelningar A-Ö. Om du inte vet vilken verksamhet det rör eller om du inte är bekväm med att vända dig direkt till mottagningen eller avdelningen kan du kontakta Patientsäkerhetshandläggaren på sjukhuset, eller Patientnämnden i Region Stockholm.

Sjukvårdsrådgivning


Råd om vård, ring 1177.

Sjukvårdsrådgivning om du ringer från utlandet: +46 771-11 77 00.

Använder du texttelefoni eller bildtelefoni kan du använda tjänsterna texttelefoni.se och bildtelefoni.net för att kontakta 1177.