Föräldraskap på neonatalavdelningen: Digitala berättelser

Vill du berätta om din upplevelse av att vara förälder på Neo? Gör din digitala berättelse!

En digital berättelse kan du enkelt göra med din telefon eller läsplatta. Du skriver en text som du spelar in tillsammans med de bilder och ljudpålägg du vill ha för att göra din personliga berättelse. En sådan berättelse är kort, 1-3 min. Du som gör berättelsen bestämmer själv hur den ska användas och i vilka sammanhang den får visas.

Ta dig en stund och titta på instruktionsfilmerna nedan så lär du dig handgreppen och kan på egen hand skapa din egen berättelse. Pröva dig fram och gör allt i ditt eget tempo.

Viktigt att tänka på: Du som har skapat berättelsen äger materialet och det är du själv som väljer hur du vill använda filmen. Tänk på att du inte får filma/fota andra i din omgivning utan tillstånd.

Bakom initiativet står Region Stockholms Kompetenscentrum för kultur och hälsa  som vill sprida digitala berättelser för att öka det egna berättandet inifrån vården i Region Stockholm. Centrumets uppdrag är att integrera kultur i länets vård och omsorg utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

 

Instruktionsfilmer på svenska

Instructions in english