Lekterapi

Till lekterapin är du alltid välkommen i sällskap med dina föräldrar eller någon annan anhörig. Du kan komma till oss både om du är på sjukhuset för ett dagbesök eller om du är inskriven på en avdelning. Vår verksamhet finns både i Huddinge och Solna och du behöver inte boka tid eller på något sätt meddela att du kommer. I Solna finns två lekterapier, en för dig som är mellan 0-10 år och en för dig som är ca 11-18 år. I Huddinge samlas alla åldrar på samma plats.

På lekterapin får inga medicinska undersökningar eller behandlingar ske. Vi är istället en frizon på sjukhuset där det finns möjlighet till lek – och spelaktiviteter, skratt, skapande och avkoppling. Det är du själv, som  bestämmer vad just du vill göra.
Om du inte har möjlighet att besöka våra öppna verksamheter så kan en av våra lekterapeuter istället besöka dig på ditt rum och ta med sig det lek eller skapande material du vill använda.

Att vara lite rädd när man är på sjukhus är väldigt vanligt. På våra lekterapier finns en sjukhuslek. Där kan du med dockor och sjukvårdsmaterial som du känner igen, leka bort lite av din oro. För dig som är äldre finns många andra alternativ att komma tillrätta med sin oro. Fråga oss lekterapeuter så försöker vi hjälpa dig. 

Vi tar emot remisser på procedurrädda barn över tre år och som har väntande behandling här hos oss på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot remisser från andra enheter. Besök gärna våra sida Beredd på behandling där bildspel på olika procedurer finns tillgängliga.
Barn under tre år välkomnar vi till att komma och leka i lekterapins sjukhuslek, där de kan bekanta sig med sjukhusmiljön.

Vår utegård på Lekterapin I Solna finns öppen för utelek. 

  • Förskoleklass
    Från och med hösten 2018 är förskoleklass en obligatorisk skolform. Hos oss på sjukhuset ansvarar lekterapin för de barn som finns inskrivna i en förskoleklass.
    Kontakta din avdelnings lekterapeut så får du veta mer om hur vi tillsammans kan lägga upp arbetet.

Öppettider och Kontakt Huddinge

Mån-tors 09:00-15:00
Fre 09:00-13:00

I Huddinge hittar du oss på avdelning K:57.
Telefon: 08-123 815 67

Kontaktperson: Ulrika Haverinen

Öppettider och kontakt Solna

Lekterapi Barn

Mån-tors 09:00-16:00
Fredagar 09:00-13:00

Lekterapi-Ungdom

Mån-tors 10:00-16:00
Fredagar 09:00-13:00

Lekterapi-Barn hittar du på:
Nya Karolinska Sjukhuset i Solna
Eugeniavägen 23
Avd: F4:76
Telefon: 08-123 775 17

Lekterapi-Ungdom hittar du på:
Nya Karolinska Sjukhuset i Solna
Eugeniavägen 23
Avd: C3:34
Telefon:08-123 775 16

Kontaktperson: Charlotte Elf