Grundkurs för forskningssjuksköterskor blir regional

Nyhet

FILM. Den populära kursen som under hösten givits för forskningssjuksköterskor på Karolinska Universitetssjukhuset öppnas nu för deltagare inom hela regionen. Se kursledarna berätta om den första kursomgången.

 
Pilotprojektet Grundkurs för forskningssjuksköterskor som gick av stapeln under hösten har skapats i samarbete mellan Karolinska Trial Alliance - KTA, Cancerstudieenheten och Forum Stockholm-Gotland (en del av Kliniska Studier Sverige). Här utbildades 30 sjuksköterskor på Karolinska Universitetssjukhuset i forskningssjuksköterskans roll. Kursen har fått mycket fina omdömen av deltagarna och en ny kursomgång med ett regionalt intag är nu planerad till våren.

- Forskningssjuksköterskan är en grundförutsättning för den kliniska forskningen. Vi är därför väldigt glada att fler kan ta steget in i rollen och att kursen kan bidra till harmonisering av arbetet med kliniska studier inom hela regionen, säger Helene Sjöö, kursledare och utbildningssamordnare på KTA.

Se kursledarna Helene Sjöö och Johanna Vernersson, enhetschef på Cancerstudieenheten, Solna berätta mer i filmen om Grundkurs för forskningssjuksköterskor.

Kursinformation

Ansökan:

Ansökan görs via Lärtorget på https://lartorget.sll.se/LuvitPortal/activities/ActivityDetails.aspx?inapp=1&id=2905 med inloggning
alt. på https://lartorget.sll.se/luvitportal/activities/ActivityDetails_ext.aspx?inapp=1&id=2905 utan inlogg.

Registera dig på reservplats om kursen är fulltecknad. Ett urval kommer att göras för att sprida deltagandet inom Region Stockholm och Gotland.

Upplägg:

Kursen riktar sig till dig som är anställd inom samverkansregionen för Stockholm och Gotland, är ny forskningssjuksköterska eller intresserad av att börja arbeta med klinisk forskning. Syftet med kursen är att ge ett praktiskt helhetsgrepp på forskningssjuksköterskans roll och ansvar i den kliniska studiens alla moment. 

När och var:

Kursstart är den 10 mars. Utbildningen består av fem kurstillfällen om 3 timmar som ges varannan vecka. Avslut den 5 maj. Kursen hålls på Karolinska Universitetssjukhuset, Solna

Kursledare:

Helene Sjöö, utbildningssamordnare på KTA, och Johanna Vernersson, enhetschef på Cancerstudieenheten, Solna. Båda har lång erfarenhet som forskningssjuksköterskor och arbete med kliniska studier.

Kostnad:

Kursen är avgiftsfri.

Kursomdömen från deltagare

”Kursen har överträffat mina förväntningar.”

”Det känns väldigt bra att få gå in lite djupare i alla delar, ger en förståelse om vad som komma skall.”

”Kursledarna väver hela tiden in sina egna erfarenheter vilket är fantastiskt att lyssna på.”

”Kursen har varit så otroligt givande!

”Det har verkligt stärkt mig i min roll så jag vågar ifrågasätta och argumentera.”

”Känner att jag fått svar på mycket, även sådant jag inte visste att jag borde kunna.

”Jag uppskattade verkligen att vara ny tillsammans med många andra nya.”

”Det gavs möjlighet att ställa frågor till kursansvariga för att få lite stöd i ett arbete som annars kan vara rätt ensamt.”

”Kanonkurs!!!”

”Stort tack för en fullspäckad, rolig och informativ utbildning! Jag tycker att jag har fått en "ryggrad" att falla tillbaka på.”

”Högt i tak och bra diskussioner.”

”Välorganiserad och bra föreläsningar.”

”Väldigt bra upplägg och mycket bra att föreläsningen är levande dvs alla kan ställa frågor och det diskuteras runt det.”

”Engagerade och inspirerande föreläsare.”