Några ord från Patrik Rossi

Nyhet

Fler patienter har fått vård på Karolinska de senaste åren. Det är ett resultat av vi förbättrat vår förmåga att ge vård, och att alla professioner bidrar. Det märks även för årets första nio veckor, där vi i stort sett tagit emot så många patienter vi planerat för.

Tittar vi på den senaste veckan har sjukhusets akutflöden fungerat väl både för vuxna och barn, där vuxensidan haft något färre antal sökande patienter och inom barnakutsjukvården märks en nedgång i infektionsflödet. Samtidigt sker en stor aktivitet på operationsavdelningarna, vilket är positivt.

För mig är det av hög prioritet att sjukhuset fortsätter att satsa på forskning och innovation, och att vi leder utvecklingen av framtidens sjukvård. Under veckan träffade jag Annika Östman Wernersson, rektor för Karolinska Institutet. Vi landade i en samsyn över hur sjukhuset och institutet kan arbeta närmare tillsammans. Återkommande möten mellan oss står på agendan framöver.

Vi på Karolinska kan vara stolta. Vårt sjukhus lyfts fram som en förebild i många sammanhang. Det blev tydligt för mig i dagarna att det ger eko, eftersom oerhört många kompetenta och intressanta personer vill jobba med oss. Just nu pågår det flera rekryteringar till sjukhusets ledning och Karolinska är i hög grad en attraktiv arbetsplats.

Det är också glädjande att fler sjuksköterskor och barnmorskor rekryteras till Karolinska. Under det senaste året har det tillkommit 161 nya sjuksköterske- och barnmorskekollegor.

Trots att vi gör så mycket bra tillsammans finns det alltid saker att förbättra, och det finns många utmaningar. Förbättringsförslagslådan forbattringsforslag.karolinska@regionstockholm.se är öppen för alla och jag ser fram emot att ta del av era kloka idéer. 

Utöver att utveckla sjukhuset och vårt arbete behöver vi också värna om varandra. Prata gärna med din närmaste chef om hur ni kan nyttja de regionala medel som finns att söka för riktande satsningar för en hållbar och hälsofrämjande arbetsmiljö; Hälsosatsning Region Stockholm 2024 (karolinska.se)

Björn Zoëga lämnar nu Karolinska och i eftermiddag deltar jag i hans avtackning. Jag är stolt över att fortsätta att leda sjukhuset enligt den strategi och riktning vi gemensamt tagit fram.

Tillsammans är vi Karolinska.

Patrik Rossi, tf sjukhusdirektör