Anders Ahlsson ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm

Nyhet

Anders Ahlsson blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Stockholm. Arbetet med att utse ny chef för Tema Hjärta Kärl Neuro pågår.

Anders Ahlsson. Foto: Eva Tov/S:t Eriks ögonsjukhus

Anders Ahlsson har varit temachef på Karolinska sedan han kom till sjukhuset 2017 efter att under många år haft ledande befattningar på Örebro Universitetssjukhus. Tema Hjärta Kärl Neuro har utvecklats starkt under senare år.

- Mina år på Karolinska har varit bland de mest intressanta i mitt yrkesliv. Jag har haft ynnesten att få samarbeta med fantastiska medarbetare, chefer och forskare. Jag vill tacka för den vänlighet och professionalism som jag fått möta, säger Anders Ahlsson.

- Jag vill tacka Anders Ahlsson för hans viktiga insatser för Karolinska. Anders har starkt bidragit till att utveckla Tema Hjärta Kärl Neuro och jag önskar honom lycka till i sin nya befattning, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset.

Anders Ahlsson tillträder som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm den 1 oktober. Arbetet med att rekrytera Anders Ahlssons ordinarie efterträdare har inletts. Innan den personen är på plats kommer en tf chef att utses.