De sa ja i sjukhusparken

Nyhet

I våras ställde Skansen in alla sina inbokade vigslar med anledning av covid-19. Det gjorde att Anna Prave och Joakim Hedestedt behövde ändra sina bröllopsplaner. Efter dagar av letande hittade de den perfekta vigselplatsen – i sjukhusparken i Solna.

Bröllopsplanerna var spikade och klara. Sen kom covid-19 och allt förändrades. Anna Prave och Joakim Hedestedts bröllopsbokning på Skansen avbokades och de stod utan plats för vigseln. De började leta intensivt efter en ny plats när Anna fick idén att gifta sig i sjukhusparken i Solna.

- Vi ville verkligen gifta oss i år. Parkerna i Stockholm är ofta fulla med folk, så sjukhusparken i Solna kändes mysigare, säger Anna Prave.

Nygifta. Foto: Karolina Prave.

Men det var inte bara Anna som behövde övertygas. Joakim behövde också vara med på tåget. Något som inte krävde mycket bearbetning.

- När vi besökte parken blev han kär direkt. Min man arbetar inte på sjukhuset och var inte bekant med parken sen tidigare, men platsen kändes helt rätt för oss.

Anna Prave arbetar som chefsassistent på Medicinsk enhet Radiofarmaci. Hon arbetar nära verksamhetschefen och med administrativa uppgifter som lön- och fakturahantering. När Anna berättade för sina kollegor att hon skulle gifta sig i sjukhusparken var det många som reagerade.

- De flesta började skatta när jag berättade det. Men för oss var det den perfekta platsen. Det finns mycket grönska och vatten. Vi var lite oroliga att en helikopter skulle störa, men vi hade en plan för det. Vi skulle helt enkelt pausa och fortsätta när ljudet upphört. Men det kom ingen helikopter eller ambulans, berättar Anna Prave.

Anna Prave. Foto: Björne Nordgren.

Så en lördagseftermiddag i augusti sa de ja till varandra. Att gifta sig under en pandemi var speciellt. Det krävdes vissa regler för att rekommendationerna skulle följas.

- Gästerna placerades så att de kunde hålla avstånd till varandra. Och det fanns handsprit att tillgå. Det gick inte heller att kramas på samma sätt. Det var lite speciellt, säger Anna Prave.

Att gifta sig i sjukhusparken visade sig inte vara så krångligt. Anna tog kontakt med Locum som välkomnade initiativet med öppna armar. Varken Anna eller Locum känner till att någon har gift sig i parken tidigare, men det tänker Anna att det kan bli ändring på.

- Det är roligt att vara först. Jag tycker att fler borde gifta sig i sjukhusparken. Det är så vackert och romantiskt!

Att vara tillbaka i parken väcker minnen från bröllopsdagen.

- Jag blir pirrig och fylld av en härlig känsla. Sjukhusparken var inte vårt förstahandsval, men i efterhand är jag glad över att det blev där. Det var inte så mycket folk runtomkring som gjorde att vår stund blev mer intim. Det blev en dag för oss och våra gäster, avslutar Anna Prave.

Anna och Joakim sa ja under eken.