Bröstdag på Vårdforum Karolinska Solna 9 oktober

Nyhet

Välkommen till en temadag om bröstcancer. Här kan du träffa företrädare för vården, organisationer och patientförening. Mingla, samtala, passa på att fråga och ta del av kunskap och information inom området. Drop in klockan 10-14.

Tid och plats för drop-in:

  • 9 oktober klockan 10.00 - 14.00
  • Vårdforum, huvudentrén Eugeniavägen 3, Karolinska Solna

Välkommen när Vårdforum ordnar en bröstdag för att öka kunskapen om bröstcancer. Dagen är upplagd som ett drop in där du kan komma och mingla när det passar dig bäst. Du får träffa företrädare för vården, organisationer och patientförening som alla på olika sätt arbetar för ökad kunskap om cancer och för stöd till patienter och närstående.

Med på dagen:

  • Information om hur du undersöker dina bröst och visning av bröstproteser. Personal finns på plats för att svara på frågor.
  • Information om träning under cancerbehandling.
  • Organisationen Look Good Feel Better deltar och berättar om de kostnadsfria kurser de anordnar i hudvård och makeup för kvinnor som får cytostatikabehandling. Representanter för Look Good Feel Better visar även olika lösningar för scarfer och hårkomplement.
  • Cancerrådgivningen finns till för dig som har frågor om cancer. De som arbetar här är specialistsjuksköterskor inom cancervård och har erfarenehet av samtalsstöd. Den här dagen finns de med på Vårdforum och berättar mer om på vilket sätt de kan ge stöd och svara på frågor om cancer.
  • Bröstcancerföreningen Amazona Stockholm deltar och berättar om hur föreningen kan stötta dig och dina närstående.
  • Du med intresse av forskning har möjlighet att träffa och prata med företrädare för Radiumhemmets Forskningsfonder vars främsta mål är att stödja den patientnära cancerforskningen.

Radiumhemmets Forskningsfonder bjuder på kaffe och te.

Om Vårdforum

Vårdforum är en mötesplats för patienter, närstående och personal. Här kan du få vägledning i olika frågor som rör hälso- och sjukvård samt tips på annat stöd som finns i samhället eller kontakt med patientföreningar. 

Fler aktiviteter på Vårdforum, närmast i tid:

  • Bröstdagen den 9 oktober klockan 10-14. Temadag om bröstcancer. Här kan du träffa företrädare för vården, organisationer och patientförening. Mingla, samtala, passa på att fråga och ta del av kunskap och information inom området. Se hela programmet här
  • Restart a Heart Day - Alla kan rädda liv. 16 oktober klockan 10.00 - 14.00. Lär dig mer om hjärt-lungräddning, här finns möjlighet att öva, få livsstilsråd.
  • Ditt beslut kan rädda liv - om organ- och vävnadsdonation. Den 4-7 november, klockan 10.00 - 14.00.

Läs mer om Vårdforum och om aktuella aktiviteter under året på karolinska.se/vardforum