Innovativa företag bjuds in till dialog om framtidens vård för svårt sjuka barn

Nyhet

Karolinska Universitetssjukhuset välkomnar företag att bidra till visionen för framtidens avancerade barnsjukvård i hemmet. Under våren undersöks hur den vården kan utvecklas och vad näringslivet har att erbjuda.

Välkommen att bidra i samtal med kliniska experter

Genom ett nyskapande program för dialog mellan företag och Karolinska Universitetssjukhuset, Solution Enabler Program, undersöks möjligheter att utveckla vården i en pilot under våren 2024. I fokus är verksamheten SABH, sjukhusansluten avancerade barnsjukvård i hemmet.

SABH är en vårdform som är ett alternativ till slutenvård på Astrid Lindgrens Barnsjukhus där svårt sjuka barn som annars skulle ha varit inskrivna på sjukhus kan vårdas i hemmet. Barn i åldrarna 0-18 år med skilda diagnoser och omvårdnadsbehov remitteras från Stockholms barnsjukhus olika slutenvårdsavdelningar. SABH:s upptagningsområde är hela Region Stockholm och SABH är tillgängligt dygnet runt alla årets dagar.

  • Välkommen till möte 6 maj för att träffa representanter för satsningen och få mer information om hur vårdpersonalens och familjernas verklighet ser ut. Anmäl dig via e-post till: andreas.hager@regionstockholm.se
  • Välkommen att delta i marknadsdialog och lämna lösningsförslag som svar på en Request for information, RFI, senast 20 maj. Mer information finns här liksom länk till RFI i TendSign.

 

Arrangör: Circle of Life Science, ett program för att främja behovsdriven och vårdnära innovation genom att förbättra förutsättningarna för samarbete mellan innovativa företag och vårdorganisationer. Partners är Karolinska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet Innovations AB och STING. Programmet pågår 2023-2026 och delfinansieras av Europeiska Unionen och Tillväxtverket. Läs mer här

 

Exempel på innovation på Karolinska