Job Image

Sektionschef till Sektionen för Barnonkologi vid Astrid Lindgrens barnsjukhus

Som Sektionschef för Barnonkologin spelar du en avgörande roll för att vi ska lyckas med uppdraget att utveckla morgondagens sjukvård. 

Vi erbjuder

Att vara chef och ledare på Karolinska är ett spännande och utvecklande uppdrag. Som Sektionschef för Barnonkologi spelar du en avgörande roll för att vi ska lyckas med uppdraget att utveckla morgondagens sjukvård. 

Vi erbjuder stöd och möjlighet att utvecklas i din ledarroll med våra interna ledarskapsprogram och chefsutbildningar. Vår ambition är att lärandet ska ske på dina villkor och möta dig där du befinner dig.

Det finns ett nätverk för sektionschefer på Astrid Lindgrens Barnsjukhus för att kunna erbjuda bästa möjligheter att driva utvecklingen framåt. Vi erbjuder en chans att få vara en del av ett omfattande samarbete som bedrivs med andra specialiserade och högspecialiserade sektioner inom Astrid Lindgrens Barnsjukhus samt andra medicinska enheter. 

Vi samarbetar tätt med  Barncancerforskningsenheten på Karolinska Institutet samt är delaktiga i Karolinska Comprehensive Cancer Center (KCCC).

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Som sektionschef ansvarar du, tillsammans med de diagnosansvariga läkarna, omvårdnadschefer och teamet, för vård, forskning, utveckling, utbildning och innovation. Du samarbetar tätt med omvårdnadscheferna samt med bla barnhematologen för att utveckla vården kring de gemensamma patienterna.

Du kommer utveckla, leda, planera och följa upp verksamheten inom barnonkologi. Rollen innebär också möjligheter till att utveckla och förbättra verksamheten. Du har personalansvar för läkarna inom sektionen och ansvarar för kvalitet, produktion, forskning, utbildning samt ekonomi och arbetsmiljö. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för HBM1.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”.

Anställningen som sektionschef kombineras med klinisk tjänstgöring och/eller forskning. Baserat på ditt önskemål går omfattningen av det kliniska arbetet/forskningsverksamheten att anpassa.

Vi söker

Förutom ovanstående grundönskemål lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna och att du;

  • Leder, motiverar, och ger befogenheter för att nå gemensamma mål, samordnar grupper, skapar engagemang och delaktighet.
  • Arbetar målinriktat, fokuserar på resultat, och anpassar dig vid förändrade mål.
  • Tänker strategiskt, ser långsiktiga konsekvenser, och agerar därefter.
  • Ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut.
  • Talar klart, välformulerat och engagerat i möten och grupper, lyssnar och anpassar dig till situationen.

Vi ser det lika självklart att du delar våra värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i barn- och ungdomshematologi och onkologi.
  • Erfarenhet av medicinskt ansvarsområde, förbättringsarbete, chef- eller ledarskap eller patientsäkerhetsarbete. 

Meriterande:

  • Disputation

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. Länken skickas normalt första dagen efter ansökningstidens slut och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekrytering.navet@regionstockholm.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan - tillsammans är vi Karolinska!

Inför tillsättning av befattning som innefattar vård av barn och ungdom, kontrolleras den som erbjuds tjänsten mot misstanke- och belastningsregistret. Läs mer om rekryteringsprocessen och om vilka kontroller som utförs på Karolinska här.

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Fackliga representanter

Namn

Charlotte Weiner, Vårdförbundet

Telefon
charlotte.weiner@regionstockholm.se
Namn

Saddhani Lundström, Kommunal

Telefon
Saddhani.lundstrom@regionstockholm.se
Namn

Tony Frisk, Läkarföreningen

Telefon
tony.frisk@regionstockholm.se
Namn

Louise Kjellqvist, Vårdförbundet

Telefon
louise.kjellqvist@regionstockholm.se