Medicinsk sekreterare

Som medicinsk sekreterare arbetar du för någon av våra medicinska enheter. Du ansvarar för vårddokumentation samt klassificering av vårdkontakter men kan även vidareutveckla dig inom andra roller.

Marie Lygdman: "Som chefsassistent har jag mycket varierande arbetsuppgifter med möjlighet till utveckling. Jag lär mig nya saker, stort eller smått, varje dag. Det är roligt att jobba med olika yrkeskategorier och att kunna vara behjälplig med mina kunskaper."

Inom Tema Cancer har vi en samlad organisation för vårdadministration som stöttar temats medicinska enheter. Verksamheten är organiserad i fem enheter med en enhetschef för varje enhet och vi är placerade både i Huddinge och Solna.

Som medicinsk sekreterare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att journalanteckningar och annan vårdadministration blir skriven inom rätt tid men du klassificerar även vårdkontakter och säkerställer att DRG-registreringen blir korrekt. 

Inom vår verksamhet har du som medicinsk sekreterare stora möjligheter att utvecklas i ditt arbete och lära dig andra arbetsuppgifter vilket krävs för andra befattningar som IT-samordnare, Heromarapportör eller Schemaläggare. Vill du vidareutveckla dig ytterligare finns möjlighet till att söka en roll som koordinator för DRG eller Chefsassistent.