Lördagsoperationerna fortsätter – mot målet om 1000 extra operationer

Nyhet

Operationssatsningen med målet att operera 1000 extra patienter under hösten pågår för fullt. Ulrika Kaving, undersköterska på PMI är en av de medarbetare i Huddinge som redan ställt upp på extrapass för att fler patienter skall kunna opereras.

Förra veckan började Karolinskas satsning på extra operationer för att ytterligare beta av köerna för de patienter som har fått vänta på grund av pandemin. Satsningen kommer att pågå under hela hösten och målet är att genomföra 1 000 extra operationer utöver ordinarie plan.

De flesta operationer kommer att genomföras under vardagarna, men även under tio lördagar, varar den andra är i morgon. Totalt planeras 25 extra patienter opereras under lördagen.

En av medarbetarna som redan tagit extrapass i Huddinge för att operera fler patienter är Ulrika Kaving, undersköterska på PMI Funktionsområde Öppenvårdsområde.

- Jag tycker detta är viktigt då dessa patienter under en lång tid fått stå tillbaka, de har oftast mycket problematik som gör att vardagen inte fungerar. Både psykiskt och fysiskt. Vissa av våra patienter har cellförändringar, och dessa behöver bort innan det utvecklas till cancer, säger Ulrika Kaving.

Ulrika Kaving beskriver att det varit en positiv stämning under lördagens arbetspass och att allt flöt på bra eftersom alla jobbade mot samma mål.

- Jag tycker att det är jättebra att vi gör det här, det är en bra satsning och jag tror att många är positivt inställda till att ställa upp på operationerna, säger Ulrika Kaving.