Vaccinationer mot covid-19 håller tempot under sommaren

Nyhet

Totalt har över 140 000 vaccinationsdoser givits vid Karolinskas två mottagningar i Solna och Huddinge. Från och med vecka 32 påbörjas vaccination av ungdomar mellan 16-17år.

Vaccinationsmottagningarna i Solna och Huddinge har haft öppet alla vardagar under hela sommaren och vaccinerat mellan 6.000 och 8.000 personer varje vecka under juli. Totalt har vaccinationsmottagningarna vid Karolinska givit över 140 000 doser covid-19-vaccin sedan vaccinationerna inleddes under våren 2021.

-         De som jobbat på mottagningarna under sommaren har krigat på tappert i värmen, både i Solna och Huddinge. Vår förhoppning är att antalet bokningar skall öka ytterligare under augusti när många återvänder från semestrar, och då kan vi även bemanna med mer personal, säger Märit Östling, Sektionschef för Vaccinationsmottagningarna på Karolinska.

Karolinska fortsätter att ta emot patienter som är i behov av extra omvårdnad, och vaccinationstider för allergiker, grupp C, läggs nu upp för mottagningen i Huddinge. Från och med vecka 32 påbörjas vaccination av 16-17-åringar enligt riktlinjer från Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten. Bokning av vaccinationstid kommer att ske via appen AlltidÖppet.