Jerusalema challenge på Karolinska

Nyhet

Att hålla takten och följa en koreografi, det är inga problem för Karolinskas medarbetare. Se våra verksamheter dansa loss i #jerusalemachallenge.

Hjärtliga danssteg i Solna

När avdelning 1 inom Hjärta och Kärl i Solna blev utmanade i #jerusalemachallenge var de inte sena med att anta dansutmaningen.

Hela gänget samlades i en sjukhuskorridor i Solna och på fem minuter var dansen inövad. Några hade tjuvkikat på koreografin innan, men för några var den helt ny. Tack vare gott samarbete fick de ihop dansstegen tillslut.

Glädjefylld dans av Endokrinmottagningen i Huddinge

Under ett av Endokrinmottagningens morgonmöten föddes idén om att delta i #jerusalemachallenge. Efter en del överläggande bland personalen blev idén verklighet.

- En kollega på avdelningen lärde oss dansen under lunchrasten. Det tog några dagar innan vi lärt oss koreografin. Med dansen vill vi sprida glädje och ge energi till våra patienter och kollegor som kämpar hårt under pandemin. Tillsammans är vi Karolinska, säger Marie Klemetsson, undersköterska på Karolinska.

Jerusalema challenge i sjukhusparken

När en tredje våg av covid-19 var ett faktum upplevde sjukhusfysikerna att många var på väg att ge upp. För att sprida glädje och ge positiv energi har de dansat loss i #jerusalemachallenge.

- Vi vill sprida glädje, kämpaglöd, styrka och lyfta fram alla som håller ut och kämpar med jobb och sjukdom i denna svåra och märkliga tid, säger Mimmi-Caroline Bolin, sjukhusfysiker på Karolinska.

Morgonfysen byttes ut mot #jerusalemachallenge

Varje dag har PMI i Huddinge en morgonsamling där fem minuters fysisk träning brukar ingå. Under ett pass föddes idén om att göra #jerusalemachallenge​. Morgonfysen byttes ut mot danssteg och en vecka senare var koreografin inövad.

- Vi ville göra något annorlunda för våra medarbetare som kämpat hårt under året med pandemin. Vi vill sprida glädje och positiv stämning. Vi ville även göra något tillsammans som en symbol för ett lyckat samarbete under denna tuffa tid, säger Carmen Skarin, omvårdnadschef.

Övre buk dansar loss i #jerusalemachallenge

Hålla takten och följa en koreografi, det är inga problem för medarbetarna inom Övre buk. Trots att de knappt hade övat innan inspelningsdagen, lyckades de få ihop en samspelad dans i #jerusalemachallenge. 

Jerusalema challenge är en dansutmaning som görs världen över och ME Övre buk ville inte vara sena på bollen. Det blev ett avbrott i en annars ganska stressig vardag.

Att få dansa, lära sig en koreografi och släppa lossa tillsammans blev ett roligt projekt. Det blev mycket skratt, och en och annan svettdroppe, men tillslut fick de fötterna att följa samma koreografi.