Prisas för föredömlig handledarinsats

Nyhet

Hedvig Engberg, specialistläkare i Gynekologi och Obstetrik, har tilldelats priset ”Årets handledare” av Sveriges Läkarförbund Student Stockholm.

Handledarpriset delas ut varje år av Sveriges Läkarförbund Student Stockholm (SLFS Stockholm) i syfte att lyfta och premiera gott handledarskap.

Hedvig Engberg

Årets handledarpris 2021 från SLFS Stockholms medlemmar går till Hedvig Engberg, specialistläkare i Gynekologi och Obstetrik, Karolinska Huddinge. Hedvig fick överlägset flest röster både från studenter och styrelsen.

I onsdags tog Hedvig emot diplom och blommor från Rebecka Skarstam och Jesper Strömbäck Eklund. Motiveringen för handledarpriset lyder:

Hedvig har en förmåga att se varje student och får en att känna sig trygg och självsäker i situationer som kan vara tuffa. Hon är otroligt pedagogisk och får svåra saker att kännas lätta. Hon är lyhörd, öppen och helt utan fördomar vilket gör att man får känslan av att man kan prata med henne om vad som helst. Hedvig är otroligt engagerad och vill lära oss studenter. - Jag önskar att alla skulle få ha Hedvig som handledare, mentor eller på något annat sätt få ta del av hennes fantastiska sätt att vara som handledare och person.

Foto: Jesper Strömbäck Eklund