Intensivvårdssjuksköterskan om arbetet med covid-19

Nyhet

Krislägesavtal, ökad veckoarbetstid och fler patienter per sjuksköterska. Det är verkligheten för intensivvårdssjuksköterskan Carolina Ekström och hennes kollegor inom intensivvården (IVA) just nu.

- Vi är precis i början på tredje vågen. Vi har nu ökat upp platser kraftigt igen, så det är en väldigt allvarlig situation återigen, säger Carolina och uppmanar alla att hålla ut en stund till och fortsätta följa restriktionerna.

Karolinskas arbete med covid-19

För drygt ett år sedan tog vi emot första patienten med covid-19. Redan då var förberedelserna för att ta emot fler i full gång. Då visste vi inte hur många, nu vet vi att Karolinskas medarbetare tillsammans vårdat flest patienter i landet, många mycket svårt sjuka. Läs om sjukhusets arbete med covid-19.