Bröstknöldagen på Karolinska

Nyhet

Har du symtom från ditt bröst; knöl, formförändring, sår, indragen bröst-vårta, blod från bröstvårtan eller knöl i armhålan? Boka tid på Karolinskas Bröstknöldag den 14 oktober eller kontakta din vårdcentral!

Vi använder skyddsutrustning när 2-meters regeln inte kan tillämpas.

  • När: Onsdagen den 14 oktober kl 12-16
  • Var: Bröstcentrum Karolinska, Gävlegatan 55, hiss NB plan 2, Karolinska Universitetssjukhuset
  • Vem: Individer över 25 år folkbokförda i Stockholms län
  • Hur: 80 bokningsbara tider för bröstundersökning av en erfaren bröstcancerläkare. Tid för mammografi och eventuellt vävnadsprov vid senare tillfälle. Individer som saknar ovan symtom eller inte får plats på de bokningsbara tiderna hänvisas till sin vårdcentral dit man i vanliga fall ska söka för dessa symtom. Besöket kostar 350 kr enligt normal taxa.
  • Boka: Tel 08-517 737 11 vardagar kl 9-12 och 13-15, telefonen öppen 5-14/10. Avboka ditt besök vid minsta förkylningssymtom eller feber.

- Det är mycket oroande att vi i Stockholm har diagnostiserat drygt 300 färre bröstcancerfall första halvåret i år jämfört med samma period 2019, detta trots att mammografiscreeningen nu är öppen igen. Vi märker att färre kvinnor hör av sig till oss med förändringar i brösten, kanske för att de är rädda att belasta sjukvården eller för att smittas om de söker vård. Därför har vi anordnat denna dag, säger Tobias Lekberg, tf sektionschef på Bröstcentrum Karolinska.