Astrid Lindgren i fokus när Kronprinsessan besökte Karolinska

Nyhet

Kronprinsessan Victoria anlände till Karolinska framför nyfikna blickar. Den omtyckta skulpturen av Astrid Lindgren skulle invigas. Kronprinsessan fick experthjälp med bandklippningen - av 8-åriga Maija.

Svante Norgren hälsar Kronprinsessan varmt välkommen till Karolinska Universitetssjukhuset.
Kronprinsessan Victoria åter på besök på Karolinska. Den här gången för att inviga en skulptur av Astrid Lindgren och för att lyssna till det viktiga arbete som utförs av Pedagogiskt resurscentrum.
Olle Nyman, barnbarn till Astrid Lindgren, Charlotte Elf, enhetschef Pedagogiskt Resurscentrum (PRC), Björn Zoëga, sjukhusdirektör, Sanna Murray-Salander, director, Henrik Almkvist från Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Svante Norgren, chef Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus, och Kronprinsessan Victoria.
Sjukhusclownerna fick en pratstund med Kronprinsessan. De gav Kronprinsessan en ballongblomma som hon lovade att åka hem och vattna.
Kronprinsessan och Maija knyter tillsammans upp bandet och inviger officiellt skulpturen av Astrid Lindgren.
Skulpturen är skapad av konstnären Hertha Hillfon och är placerad vid Eugeniavägen 23. Skulpturen är donerad av Stiftelsen för Astrid Lindgrens barnsjukhus. Skulpturen är omtyckt av många, framförallt av våra barnpatienter.
Förbipasserande tog tillfället i akt att hälsa på Kronprinsessan. De fick en glad vinkning tillbaka!
Kronprinsessan och Maija läser tillsammans en bok i barnbiblioteket. Bokvalet blev "Pettsson tältar" - en favoritbok hos Maija!
- Det var roligt och pirrigt att träffa Kronprinsessan. Hon frågade mig bland annat om mina favoritböcker och vad jag tycker är kul att göra, säger en glad Maija efter besöket.

Foto: Paulina Lundberg