Ska du besöka Karolinska Solna?

Nyhet

Nu är hela nya sjukhusbyggnaden i Solna öppnad. I nya byggnaden med huvudentré på Eugeniavägen 3 samlas en stor del av vården på Karolinska i Solna men det bedrivs även vård i några fler byggnader på sjukhusområdet Karolinska Solna.

Flytten av vårdverksamheter till nya sjukhusbyggnaden i Solna

Se bildspelet som visar var vården flyttat in. Det sista av de fyra "flyttpaketen" 2018 genomfördes 28 oktober. Vi flyttade in på ca 100 000 m² under 2016 och under 2018 flyttade vi in på ytterligare ca 145 000 m².

Vård i hela nya sjukhusbyggnaden

Nu har hela nya sjukhusbyggnaden öppnat för vård och vårdteamen är i full gång med att ta emot och vårda patienter och närstående i någon av de 179 mottagningsrummen och de 630 patientrummen på vårdavdelningarna. I nya sjukhusbyggnaden samlas nu också bland annat operation, intensivvård, intensivakuten och traumavården som är viktiga delar i Karolinska Solnas högspecialiserade uppdrag för att ta emot de allra svårast sjuka och skadade patienterna.

Flera entréer

Sjukhusets huvudentré är på Eugeniavägen 3. I entrén finns information och kassa som har öppet fram till 22.00. Vid huvudentrén finns även en provtagningscentral. 

Nya sjukhusbyggnaden har flera entréer för patienter och besökare, se din kallelse för närmaste adress. Det går också alltid att komma till den mottagning och avdelning du ska besöka via huvudentrén. (länk mottagningar/avdelningar karolinska.se). Vid huvudentrén kan du prata med personalen i informationsdisken om du behöver hjälp att hitta.

Förlossningen Solna finns nu på Akademiska Stråket 14

Förlossningen Solna på Akademiska Stråket 14

Förlossningen har precis flyttat och finns nu på Akademiska Stråket 14. Förlossningen är en del i verksamheten för BB Karolinska Solna, med antenatalvård, förlossning och eftervård och till exempel bokade besök till specialistmödravården och fosterdiagnostik har entré Eugeniavägen 23.

Intensivakuten Solna

Intensivakuten för vuxna finns numera på Anna Steckséns gata 33. Hit kommer de allra svårast sjuka och skadade, med ambulans, ambulanshelikopter eller med accepterad remiss. Till intensivakuten kan man som akut sjuk inte komma på egen hand utan särskild remiss.

Om du är i behov av akut vård ring 1177 eller sök på 1177.se för rådgivning och information om din närmaste akutverksamhet. Det finns bland annat tio närakuter i länet som är öppna 8-22, alla dagar.

Vård på sjukhusområdet Solna

En del av dag- och öppenvården är samlad på Karolinska Vägen 37

Dag -och öpppenvård på Karolinska vägen 37

En del av Karolinska Solnas dag- och öppenvård för vuxna och barn finns nu samlad på Karolinska vägen 37, som är en av de äldre byggnaderna på sjukhusområdet. Här finns även barndagoperation. I entrén till bygnaden hittar du en information som är öppen under dagtid. Här finns och provtagningsvcentral och kassafunktion.

På Karolinska vägen 39, hittar du Närakut Haga för vuxna och barn som drivs i SLSO:s regi.

Det finns även en del dag- och öppenvård i nya sjukhusbyggnaden på Eugeniavägen. Se din kallelse för rätt adress.

Viss vård i gamla huvudbyggnaden

En tid framöver bedrivs viss vård i gamla huvudbyggnaden på Karolinska vägen 22. Här finns bland annat bröstonkologisk verksamhet och rekonstruktiv platsikkirurgi samt ett antal ytterligare verksamheter. Se din kallelse för rätt adress till den verksamhet du ska besöka.

Buss och parkering på sjukhusområdet

Närmaste busshållplats till Eugeniavägen 3 är Karolinska Sjukhuset Eugeniavägen. Närmaste busshållplats till vårdverksamhet i de äldre byggnaderna på sjukhusområdet på Karolinska Vägen är Karolinska sjukhuset Norra. Parkeringsgarage och platser finns på olika platser på sjukhusområdet. Det går att gå mellan alla byggnader, men sjukhusområdet är stort, så det är bra att vara ute i god tid.

Hitta din mottagning, hitta hit, med mera. Se länkar