Vattenläcka i BioClinicum

Nyhet

Under lördagskvällen uppstod en omfattande vattenläcka i forskningsbyggnaden BioClinicum. Det förekommer ingen vård i dessa lokaler.

Vattenläckan kommer från en ismaskin i ett laboratorium på plan 7 som sprungit läck. Större mängder vatten rann ut över golvet på plan 7 och spred sig även ner till underliggande våningsplan.

Akuta åtgärder har vidtagits för att hantera följderna av vattenläckan. Sanering påbörjades under lördagskvällen, vatten har dammsugits upp från samtliga plan och avfuktare är utplacerade. Som en följd av läckan har elfel uppstått, vilket gjort att vissa delar av byggnaden är strömlösa. Forskningsutrustning, kylar och frysar har kontrollerats och är uppkopplade till el. Det kommer att vara begränsad åtkomlighet till plan 6 och 7 under en period.

Arbete pågår för att kartlägga skadorna och vidta ytterligare nödvändiga åtgärder.