Intensivakuten öppnar 1 maj

Nyhet

På tisdag den 1 maj klockan 06.00 stänger vuxenakuten Karolinska Solna. Samtidigt öppnar den nya vårdformen intensivakuten på Karolinska Solna.

Förändringen innebär att det på Karolinska Solna från och med 1 maj inte länge finns en akutmottagning där patienter bara komma in, anmäla sig och sätta sig ner som tidigare.

Intensivakutens uppdrag är att ta emot mycket svårt skadade och svårt sjuka patienter, som behöver sjukhusets högspecialiserade resurser. Exempelvis de som kommer in med ambulanshelikopter, eller ambulans.En annan viktig och stor grupp patienter som ska tas emot är de med pågående behandling på Karolinska Solna och som insjuknar akut i sin sjukdom.

Vid öppningen den 1 maj finns Intensivakuten i de tidigare lokalerna för vuxenakuten Solna, men till hösten kommer Intensivakuten att flytta in till nya sjukhusbyggnaden Karolinska Solna.

Ny struktur för akutvård i länet

Stockholms läns landsting inför nu en ny struktur för akut vård. För den som behöver akut vård finns bland annat länets nya närakuter samt akutmottagningarna på sjukhus i länet. Det går också alltid att ringa 1177 för vägledning och rådgivning för lämplig vårdform.

Läs mer om Intensivakuten Karolinska Solna och om akutvården inom SLL