Välkomna till Reumatikerdagen 12 oktober

Nyhet

Den 12 oktober är det öppen mottagning på reumatologmottagningen, Karolinska Huddinge 9:00-11:30. Kom och få chans till screening och träffa läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut.

För sjätte året i rad anordnar Reumatikerdistriktet i Stockholms län tillsammans med reumatologer och sjuksköterskor på Karolinska Universitetssjukhuset en öppen mottagning för allmänheten på reumatologmottagningen under Internationella Reumatikerdagen 12 oktober.

Årets tema är "ont i lederna". Har du eller någon du känner problem med ledvärk? Tveka inte utan kom och få chans till screening, träff med läkare, fysioterapeut samt arbetsterapeut.

Besök på öppen mottagning är gratis, men antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.

PLATS: Reumatologmottagningen R62, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.
TID: 12 oktober klockan 9:30-11:30.

Emma Sandström, chefsjuksköterska på reumatologmottagningen i Huddinge. Foto: Linn Almerud-

- Det vi vill är att fånga upp de som har ont i lederna och funderar på om det kan vara en reumatisk sjukdom. Genom öppet hus kan man då slippa gå via en vårdcentral och istället komma hit och få en direkt bedömning av en specialist, berättar Emma Sandström, chefsjuksköterska på reumatologens öppenvård i Huddinge.

Besökarna får först en bedömning av handstatus, och om man kan misstänka reumatisk sjukdom görs även en ultraljudsundersökning. För dem som inte har någon reumatisk sjukdom men ändå har ont i händerna finns erfarna arbetsterapeuter på plats för att ge tips och råd.

- Det här är en chans att få ställa frågor till våra experter och stilla den oro man kan ha kring ont i lederna. Och de som behöver hjälp kommer att få det, säger Emma Sandström.

Innan besöket får man gärna gå in på länken http://reumatiskt.se/ontilederna/. Där får man bland annat ange hur länge man har haft ont, var man har ont, om smärtan brukar gå över efter en viss tid etc. Skriv ut resultatet och ta med till mottagningen.

På plats finns förutom reumatologer och sjuksköterskor även representanter från Reumatikerdistriktet i Stockholms län för att informera om verksamheten och svara på frågor.