Prestigefullt arkitekturpris till nya sjukhusbyggnaden i Solna

Nyhet

Ett tungt arkitekturpris, kopplat till forskning och utveckling, det är vad projektet kring den nya sjukhusbyggnaden i Solna numera kan lägga till meritlistan.

Priset delades ut i London, den 13 maj, under den pågående European Healthcare Design Congress. Nya sjukhusbyggnaden i Solna, ritad av White Tengbom team, vann förstapriset i klassen Future Healthcare design, en av underkategorierna i arkitekturtävlingen European Healthcare design awards.

Priset delas ut av Architects for Health och Salus Global Knowledge Exchange och har som mål att lyfta ett framtida sjukvårdsprojekt med potential att nå exceptionella resultat gällande översiktsplan, hälsa och hållbarhet i linje med de strategiska kraven hos vårdgivaren att omvandla sina tjänster.

Future Healthcare Design Winner: Nya Karolinska Solna; Commissioned by Stockholm County Council; Built by Skanska; Designed by WhiteTengbomTeam AB

Läs mer om priset: länk till prisets egen hemsida