Karolinska rankas i topp bland Sveriges sjuksköterskor samt sjuksköterskestuderande

Nyhet

Karolinska Universitetssjukhuset kommer som nummer ett med god marginal i Universums undersökning när sjuksköterskestuderande rankar den mest intressanta (29 %) och mest idealiska (21 %) arbetsgivaren. Sjukhuset hamnar även i toppen när verksamma sjuksköterskor rankar sin mest ideala arbetsgivare.

- Det är förstås mycket glädjande att vi än en gång utses till nummer ett när sjuksköterskestuderande får välja. Dessutom ligger vi bra till hos verksamma sjuksköterskor framför allt inom Landstinget där vi ligger högst på listan. Det visar att vi behåller vår position både som ett attraktivt sjukhus och arbetsgivare, säger Anna-Karin Samuelson, personaldirektör på Karolinska Universitetssjukhuset.

Karolinska Universitetssjukhuset förknippas i undersökningen med ord och uttryck som; stort, bra, tryggt, goda referenser, meningsfullt arbete (rykte/image), respekt för medarbetare (människor/kultur) och utmanande arbete, teamarbete (möjlighet att avancera.)

Två andra kategorier där Karolinska placerade sig högt var förankring i ledningen samt marknadsföringen (exempelvis rekryteringsannonsering.)

Både 2015 och 2016 utsågs Karolinska Universitetssjukhuset som mest attraktiva arbetsplatsen bland Sveriges sjuksköterskestuderande. Landstinget i stort är den mest attraktiva arbetsgivaren jämfört med kommun och privata alternativ.