Kickoff för dialog om framtidens vård för svårt sjuka barn

Nyhet

Hur kan framtidens vård för svårt sjuka barn se ut? Idag möttes innovativa företag, vårdpersonal och föreningen Sjukhusföräldrar i dialog om verksamheten SABH, sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet.

Under våren undersöks hur den vården kan utvecklas och vad näringslivet har att erbjuda i form av ny teknik, nya tjänster och nya idéer. Utgångspunkten är familjernas och vårdpersonalen utmaningar och behov.

Ett 20-tal företag deltog i dialogen.

SABH är en vårdform där svårt sjuka barn är inskrivna på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, men vårdas hemma. Barnen är 0-18 år med skilda diagnoser och omvårdnadsbehov, och de remitteras från hela Region Stockholm. SABH är tillgängligt dygnet runt alla dagar och omfattar omkring 400 barn per år och 1000 vårdtillfällen.

Personal från SAHB, från vänster: Helena Bergius, Karin Bäckdahl, Christina Lindström, Ulrika Lilemark och Lisa Soudah samt Andreas Hager, som leder Circle of Life Science-projektet.

Dialogen förs inom ett så kallat Solution Enabler Program, ett nytt fomat för marknadsdialog mellan företag och vårdorganisationer som Karolinska. Läs mer om detta här

Arrangör är Circle of Life Science, ett projekt för att främja behovsdriven och vårdnära innovation, som drivs av Karolinska Universitetssjukhuset, KI Innovations AB och Sting med stöd av European Union och Tillväxtverket samt DigitalWell Arena. Läs mer om projektet här

Exempel på innovation på Karolinska