Mottagning Urologiska sjukdomar Solna

Vi flyttar den 22 april 2018

13 mars 2018, 15:44

Den 22 april 2018 flyttar vi!

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området samt byggnaden

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Besök oss

Eugeniavägen 3, Solna, A5:01, STOCKHOLM

Hitta hit

På vår mottagning utreds och behandlas patienter med sjukdomar i urinvägarna (njure, urinblåsa, prostata och testiklar), inkontinens, sten med mera. Urologspecialister samt blivande urologer under utbildning arbetar tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor, som assisterar vid undersökningar.

Mottagningen har även telefonrådgivning och egen sjuksköterskemottagning. Här utförs kateterbyten med specialkateter och blåsans tömningsförmåga kontrolleras med flödesmätningar och ultraljud. Dessutom bedrivs patientundervisning

Remissen är ett viktigt underlag för att lättare se patientens vårdbehov och bedöma hur snabbt vården behöver ges, men formellt krävs inte remiss till specialistläkarvård. När en remiss mottagits skickas en kallelse eller en remissbekräftelse med besked om beräknad tidpunkt för besöket på mottagningen. Remiss erhålls antingen via husläkare eller från annan vårdgivare.

Då vi måste prioritera de sjukdomstillstånd som kräver sjukhusresurser, hänvisar vi i vissa fall till urologspecialist vid annan mottagning. Brev med information skickas i så fall till den vårdsökande och remitterande läkare.

Nedan finns information till dig som innan ditt besök hos oss ska ta prover på Karolinska Universitetslaboratoriet.

Information till dig som ska ta prov på Karolinska Universitetslaboratoriet

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi ber dig läsa kallelsebrevet noggrant! Inför viss undersökningar och behandlingar bifogas ett informationsblad eller en broschyr. Läs också detta.

Kontakta oss om du behöver tolk vid besöket så beställer vi det.

Om dina besvär förvärras under tiden du väntar på ditt besök ska du ta kontakt med den läkare som skrev remissen.

Uteblivet besök eller avbokning mindre än 24 timmar före bokad tid debiteras.

Under besöket

Anmälan och betalning görs i mottagningens kassa. För att komma dit gå rakt fram från huvudentrén och håll till höger om den stora väggmålningen.

Betalning sker med kontanter, kort eller faktura. Ta med legitimation och högkostnadskort/frikort. Även om du har frikort ska du registrera dig i kassan.

Besöket beräknas ta ca 20-40 minuter.

Vill du ta med en närstående så är det något vi uppmuntrar.

Efter besöket

Om du blir ordinerad något läkemedel skrivs detta ut på elektroniskt recept som du kan hämta ut på valfritt apotek.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor. Var god se kontakinformation högst upp på denna sida. Det går också bra att kontakta oss via Mina vårdkontakter.