NIVA Neurointensivavdelning Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-517 723 68

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Solna, R1:01, SOLNA

Hitta hit

Diagnoser:

Traumatiska skallskador, hjärnblödningar, skador i ryggmärgen

alla

hjärntumörer, neurologiska sjukdomar

NIVA är en neurokirurgisk intensivvårdsavdelning där patienter med allvarliga skall- och ryggmärgsskador efter olycksfall eller kirurgiska ingrepp samt patienter med allvarliga infektioner i centrala nervsystemet vårdas. Patienterna är i behov av ständig vård och övervakning.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Besökstider

Som närstående är ni välkomna dygnet runt och självklart är även barn välkomna.

Möjligheten att träffa er närstående är störst under eftermiddagen och tidig kväll då många undersökningar utförs på förmiddagen. Vi rekommenderar er att kontakta ansvarig sjuksköterska per telefon om lämplig tidpunkt för besöket. Detta för att försäkra er om att besöket går att genomföra, då er närstående kan vara upptagen av undersökning eller behandling.

Dörren till avdelningen är låst och därför uppmanar vi er att ringa på klockan till höger om avdelningsentrén och invänta personal.

För att skydda er närstående råder foto- och filmförbud på avdelningen.

Under besöket

Närstående

Avdelningen har ett närståenderum där besökare kan vistas i väntan på att besöka närstående. I nuläget kan vi inte erbjuda möjlighet att övernatta på NIVA.

Efter besöket

Efter tiden på NIVA flyttar patienten till Neurokirurgisk intermediäravdelning eller annan akutvårdsavdelning.