Transplantationsmottagningen Huddinge

Ring oss

08-585 825 61

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 09:00 - 11:00
  • Måndag - Fredag 13:00 - 15:00

Besök oss

Hälsovägen, F61, Forskningsgatan 1, plan 6, HUDDINGE

Större karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

På Transplantationsmottagningen följer vi upp dig som transplanterats med njure, lever, bukspottkörtel eller hjärta. Vi har även en liten dagvård i anslutning till mottagningen. Vi gör också transplantationsbedömningar av mottagare och donator inför en eventuell njurtransplantation. Det finns även en särskild mottagning för dig som ska påbörja hemodialysbehandling och behöver få en kärlaccess.

Du som är transplanterad

När du blivit transplanterad kontrollerar vi dina prover regelbundet och du får träffa läkare en gång per vecka under den första tiden efter transplantationen. De täta kontrollerna beror på att risken för avstötning och andra komplikationer är störst under denna tid.

Det är viktigt att du hör av dig om du inte mår bra.

När mottagningen är stängd ska du ringa till vår vårdavdelning K 87-89 för rådgivning, telefon 08- 585 803 89

Dagvård

Vi har en liten dagvård i anslutning till Transplantationsmottagningen där patienter som behöver göra enklare ingrepp eller behandlingar kan vårdas under dagen. Oftast kan patienten gå hem efteråt.

Transplantationsbedömning

För att bedöma om transplantation är en lämplig behandlingsform för dig med njursvikt får du komma på ett så kallat konsultbesök, en transplantationsbedömning. Tillsammans med en transplantationskirurg, en njurmedicindoktor och en patientkoordinator går ni igenom din transplantationsutredning och du får information om vad en njurtransplantation innebär.

Accessmottagning

Till accessmottagningen kommer du som är i behov av en dialysaccess. Att få en dialysaccess innebär att man genom en operation, vanligen på någon av dina armar, syr ihop en artär och en ven för att säkerställa god tillgång till blodbanan. God tillgång till blodbanan är en förutsättning för att kunna starta hemodialysbehandling.

Till accessmottagningen är du också välkommen om du nyligen har fått en dialysaccess och behöver uppföljning efter operationen.

Inför besöket

Anmäl dig i Centralkassan vid huvudentrén eller vid ingång R2, Rehabingången. När du registrerat dig i kassan, gå till mottagningens väntrum och invänta din tur.

Kom i god tid!

Inför transplantationsbedömning

För att du ska kunna ställa frågor och ha lite insikt i vad transplantation innebär vill vi att du innan besöket läser informationsbroschyren som skickats med i kallelsen. Du hittar den också bland informationsbroschyrerna om njurtransplantation som du hittar på sidan om informationsmaterial.

Under besöket

Vi kan inte alltid planera vår verksamhet då vi är beroende av tillgången på organ. Detta innebär att transplantationskirurgerna ibland är upptagna med en operation och det kan betyda att mottagningen blir inställd eller att det blir förseningar med kort varsel. Vi försöker givetvis informera dig om detta så snart som möjligt!

Det finns Wi-Fi tillgängligt på transplantationsmottagningen, fråga personalen om du behöver hjälp att koppla upp dig.

Efter besöket

Om du har några frågor så kan du ringa till vår telefonrådgivning på helgfria vardagar. Du får då besked om vilken tid du blir uppringd av sjuksköterska på transplantationsmottagningen. Telefonnummer hittar du högst upp på sidan

Har du lämnat prover eller varit på någon undersökning kan du komma att bli kontaktad av en doktor eller sköterska om du måste ändra på din medicinering.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.