Fellowship operationssjuksköterska

Ettårigt individanpassat program för dig som vill utvecklas i din roll som operationssjuksköterska genom att prova på nya utmaningar hos oss.

Vi erbjuder en unik möjlighet för dig som specialistsjuksköterska inom operationssjukvård att utöka dina kunskaper och kliniska färdigheter genom ett nystartat ettårigt fördjupningsprogram hos oss på Karolinska. Programmet anpassas efter dina personliga önskemål så att du kan utvecklas precis i den riktning som du själv vill inom ramen för ditt yrke. För dig som kommer från annan del av landet än Stockholm erbjuds personalbostad under ditt fellowship.

Blir du nyfiken?

Läs mer om vår spännande operationsverksamhet och om upplägget i annonsen (länk vid aktiv sökperiod) och tveka inte att ta kontakt vid frågor!

Vad kan man få prova på om man gör ett fellowship hos oss?

Läs mer om våra verksamheter i Huddinge och Solna. Programmet kan anpassas så att båda siter utnyttjas för just din utveckling.

Intervjuer med medarbetare

Här berättar några av våra medarbetare om hur det är att arbeta som operationssjuksköterska på Karolinska. 

Erik Ekeby Klaesson, operationssjuksköterska i Huddinge.

Esther Gustavsson, operationssjuksköterska i Huddinge.

Emma Hjortsberg, operationssjuksköterska och vårdledare i Solna.

Arziana Ismaili, operationssjuksköterska och biträdande universitetssjuksköterksa, Huddinge.

Veronica Ramirez Johansson, operationssköterska, utbildningsledare, universitetssjuksköterska och doktorand i Solna.

 

Frågor och svar

Hur ser processen ut?

Svar: Vi kommer att hålla inledande intervju via Teams, där vi berättar mer om upplägget och får en första bild av dig.
Förutsatt att både parter är intresserade efter det första mötet kommer du att bli inbjuden till en andra intervju på plats på Karolinska, inklusive rundvandring. Vi står för eventuell resekostnad i samband med intervju.

Får jag besöka er innan anställning?

Svar: Självklart - om du går vidare i vår rekryteringsprocess ingår ett besök hos oss som ger dig möjlighet att se våra lokaler och träffa några av våra medarbetare.

Det går alltid bra att ta kontakt med oss för hospitering.

Kan jag själv välja hur långt mitt fellowship är?

Svar: Utgångspunkten är att ditt fellowship löper under ett år, men möjlighet finns till viss individuell anpassning.

Ersätter ni resan för att komma på intervjun?

Svar: Ja, vi står för eventuell resekostnad i samband med intervju. Stäm av med den chef du varit i kontakt med innan du bokar din resa för att få information om hur du får ersättning.

Kan jag avbryta mitt fellowship under den avtalade tiden?

Svar: Om det av någon anledning skulle bli så att du inte kan fullfölja ditt fellowship kan du avbryta det med 3 månaders uppsägningstid.

Får jag själv välja vilket område jag fördjupar mig inom på 10 %?

Svar: Ja, inriktningen på din fördjupning är valfri, men vi hjälper dig gärna om du känner dig osäker på vad du ska välja.

Vilka områden kan jag fördjupa mig inom?

Svar: Fördjupningen kan ske exempelvis i form av kliniskt arbete på annan enhet, självstudier i ett fördjupningsämne, deltagande i seminarier och föreläsningar eller forskning.

Hur ser introduktionen ut?

Svar: Introduktionen är tydligt planerad och utgår från en gemensam grundstruktur, men vi ser såklart till att göra individuella anpassningar efter dina förutsättningar, förkunskaper och önskemål.

Kan jag stanna kvar och arbeta hos er efter mitt fellowship?

Svar: Ja, du får en tillsvidareanställning hos oss, vilket innebär att du är garanterad möjlighet att fortsätta arbeta hos oss även efter ditt fellowship om du vill det. I så fall tar vi en dialog tillsammans för att du ska få placering inom den enhet du passar bäst.