Medarbetarinfo från Björn Zoëga

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Jag har beslutat mig för att lämna Karolinska. Min sista arbetsdag blir den 4 mars. Det känns vemodigt att sluta på ett sjukhus med så många människor som kommit att betyda mycket för mig.

Alla 16 000 har, var och en på sitt sätt, lyft vårt sjukhus. Under våra fem år tillsammans har vi gått igenom mycket. Vi har besegrat en pandemi. Vi har fått ordning på vår ekonomi. Vi har börjat samarbeta på nya sätt. Vi har implementerat moderna metoder och arbetssätt. Alltid med fokus på våra patienter. Karolinskas framgångar har givit eko långt utanför Stockholm och Sverige och vi rankas i dag som Europas bästa sjukhus. Jag är stolt över vad vi åstadkommit och kommer att sakna att få vara en av er.

Vi står starkare än på länge. Vi är redo att fortsätta göra det bästa för medmänniskor som behöver vår hjälp. Därför är detta en lämplig tidpunkt för mig att lämna över till någon annan. När jag slutar blir Patrik Rossi tf sjukhusdirektör. Patrik är i dag chef för Tema Cancer och har arbetat på Karolinska under lång tid. Patrik är en klok och stark ledare som på ett utmärkt sätt kommer att ta vårt sjukhus vidare framåt. 

Skifte i verksamheter kan skapa oklarheter. Så ska inte vi ha det. Som vanligt har vi patienter att ta hand om och förbättringar att genomföra. Vi är starka och vi jobbar på.   

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn