Topplaceringarna är ett erkännande för allas arbete

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Vi är Europas mest framstående sjukhus och nummer 6 i världen. Det visar tidskriften Newsweeks ranking som presenterades sent i onsdags svensk tid.

Detta är våra bästa placeringar sedan vi för fyra år sedan tog oss in på Newsweeks lista.

2 300 sjukhus i 28 länder har bedömts utifrån fyra kriterier: Rekommendationer från 10 000-tals experter inom vår sektor, som chefer och läkare, kvalitetsresultat, resultat i patientenkäter och hur patienterna skattar nyttan av den vård som vi ger dem.

Det är inte nytt för er att vi tillhör de absolut bästa. Vi ser det i kvalitetsregister och vi ser det när vi frågar våra patienter, men man ska komma ihåg att konkurrensen ökar. Newsweeks ranking omfattar fler sjukhus från fler länder och har fler parametrar än när den tidigare gjorts. På så sätt är våra topplaceringar ett extra styrkebesked som visar att vi gör väldigt mycket rätt.

Att vara nummer 1 i Europa och nummer 6 i världen är ett stort erkännande för arbetet som alla på hela sjukhuset lägger ner. Jag är stolt över att få vara en del av Karolinska. Firande utlovas, men denna gång kanske inte med tårta.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn