Strategin viktig för att vi ska ta oss framåt

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Vi arbetar vidare med att minska inhyrningen. Det gör att vi får kämpa extra hårt för att hålla uppe antalet operationer och vårdplatser.

Som alltid när vi genomför förändringar måste det finnas ett tydligt svar på varför vi förändrar. När det gäller minskad inhyrning så är svaret att vi vill förbättra kontinuiteten och satsa mer på alla som valt att ta anställning hos oss. Viss inhyrning kommer vi att behöva, men den ska avlasta oss, exempelvis vid toppar eller under sommar och jul/nyår.

När vi gör svåra saker, som att besegra en pandemi, arbeta bort 82 av 88 operationsköer, öka antalet vårdplatser och ta hand om fler patienter är det viktigt att falla tillbaka på vår strategi och varför vi är Karolinska. ”Vi är bäst på det svåra”, vi gör saker för människor som ingen annan kan göra. För att lyckas med det måste vi utmana oss själva och göra på nya sätt, samarbeta mer inom sjukhuset, söka nya lösningar och förenkla och rensa bort onödig administration som bromsar oss.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn