Vi hjälper skadade och sjuka från Ukraina

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Jag hade i dag förmånen att träffa personalregionrådet Robert Johansson.

 Han var främst intresserad av att få mer information om hur Karolinska arbetar för att förbättra situationen inom förlossningsverksamheten. Vi är i en tuff situation och vi vidtar en mängd åtgärder, läs gärna mer här. Jag passade också på att lyfta andra frågor som är viktiga för oss som arbetar på Karolinska, som frågan om parkeringsavgifter. Min bild är att Robert förstod att 1 400 kronor är mycket pengar när priserna nu stiger på bred front. Det var också ett bra tillfälle att beskriva vilket fantastiskt arbete som alla på sjukhuset gjorde under 2022, när vi hjälpte rekordmånga patienter.

Som meddelats via linjen kommer friskvårdsbidraget nu att höjas för alla anställda på sjukhuset till det maximala beloppet 5 000 kronor.

Om en vecka är det ett år sedan Ryssland anföll Ukraina. Kriget är en stor tragedi. Jag är stolt över att vi på Karolinska är det sjukhus i Sverige som har tagit emot flest skadade och sjuka från krigsområdet. Av de 40 patienter som kommit till oss är 23 traumafall och 17 sjuka i cancer. Tre är barn.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn