Plusresultat för tredje året i rad

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Nu är Karolinskas årsberättelse för 2022 presenterad. Det är tredje gången som vi sammanfattar allt som vi åstadkommit under ett år i en skrift.

Ni vet redan vad vi gör: Vi hjälper fler patienter, vi håller hög kvalitet, vi hjälps åt mer och vi håller byråkratin i schack. Det leder till en stabil ekonomi. Nyheten i årsberättelsen är att fjolårets överskott blev 18 miljoner kronor. Vi är sannolikt det enda större sjukhus i landet som haft ett plusresultat tre år i rad. Det är inte pengar som driver oss som valt att arbeta i sjukvården. Men en sund ekonomi ger oss arbetsro och möjlighet att satsa vidare för att förbättra livet för våra patienter. Vi ska vara stolta över att vi har ordning även på pengarna.    

En presentation av årsberättelsen 2022 kommer att skickas ut så att alla kan diskutera vad vi gör rätt och vad vi kan förbättra. Det går också bra att läsa den svenska versionen av årsberättelsen här och den engelska här. Dela gärna länkarna till dem ni tror är intresserade.

Håll utkik på Inuti för att se hur vi ska fira vårt starka 2022.      

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn