Många fördelar med minskad inhyrning

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Det finns utmaningar med att minska inhyrningen men vi har tydliga planer för hur vi gör det på ett strukturerat sätt som fungerar för verksamheten och för våra patienter.

Region Stockholm ska minska sitt beroende av inhyrd personal, vilket vi arbetat med på sjukhuset under en tid. På Karolinska går cirka 2,5 procent av våra lönekostnader till inhyrning. Även om det är en låg siffra på totalen så är inhyrningen högre inom delar av vår verksamhet. Under våra stormöten i januari var det ganska många som lyfte de problem som följer av inhyrning; färre fast anställda som kan dela på passen under somrar och långhelger, nya personer att lära upp som inte är kvar särskilt länge och svårigheter att utveckla verksamheten. Det finns utmaningar med att minska inhyrningen men vi har tydliga planer för hur vi gör det på ett strukturerat sätt som fungerar för verksamheten och för våra patienter.

Tack till alla som kom förbi och firade det vi uppnått tillsammans under 2022 med tårta i personalmatsalarna. Det var kul att få träffa er.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn