Fint firande och stabil ekonomi

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. I onsdags hade jag förmånen att inviga firandet av Huddingesajtens första 50 år. Det var fint att se blandningen av besökare. Både de som varit med vid starten och de som för Huddingeandan vidare i dag.

En som nästan kan sätta kryss i båda rutorna är Björn Bäckström, som jag hann byta några ord med. Han började på sjukhuset 1974 som biträde och är i dag specialistsjuksköterska. Tack Björn och alla andra som varje dag gör Karolinska till ett av världens bästa sjukhus. Missa inte utställningen som finns på entréplan i Huddinge. Det rullar även ett bildspel på skärmarna i både Huddinge och Solna.

Det ekonomiska resultatet till och med oktober är nu klart. Vi ligger 23 miljoner kronor minus. Det är en påminnelse om att vi måste hålla i pengarna, även om 23 miljoner på en omsättning som vid årets slut kommer att vara cirka 25 miljarder inte är en stor avvikelse. Vi räknar med att vi ska ta igen det vi ligger back och nå det planerade överskottet på 42 miljoner kronor för 2022.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn