Nu hjälper vi fler patienter

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Vi har fått en bra start på hösten. Redan i tisdags hade vi över 1105 vårdplatser öppna och på onsdagen var vi uppe i 1129 platser. Beläggningsgraden låg på 95,5 respektive 96,1 procent. 2019 nådde vi inte någon dag under hela året 1 100 vårdplatser. 2020 var vi i pandemin, så det året är svårt att jämföra med. 2021 kom vi upp i 1106 vårdplatser först den 18 oktober. Det är starkt att efter en tuff sommar snabbt vara i gång och skapa plats för alla de patienter som behöver vår hjälp. Tack alla som gjort det möjligt.

Det har kommit mycket positiv respons på vårt mål att vid årsskiftet vara Sveriges första köfria universitetssjukhus. Köfriheten gäller inte bara operationer. Vi ska också nå vårdgarantins gränser när det gäller mottagningar. För patienterna är väntan förknippad med oro och ofta smärta, oavsett om de väntar på operation eller mottagning.

I morgon är det lördagsoperationer i Huddinge. Ett extra tack till er som går in och tar ett extra pass och även till alla er som möjliggör lördagsoperationer genom arbete och planering före och efter.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn