Bra planering ger stabil grund för sommaren

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Trots högt tryck i många av våra verksamheter har vi en god planering inför sommaren. Vi planerar att ha i genomsnitt 960 öppna vårdplatser under vecka 24-35, vilket är 21 fler än i fjol. Det motsvarar en hel avdelning och ger oss stabilitet och plats både för patienterna som kommer via akuterna och dem som vi opererar.

I fjol, när situationen var tuffare, hade vi en speciell task force som arbetade med vårdplatserna. I år är det verksamhetscheferna inom omvårdnad som styr, precis som under övriga delar av året. Ordinarie styrning är alltid att föredra, samtidigt som vi är beredda att snabbt ställa om och hjälpas åt ifall det skulle behövas.

Det är viktigt med återhämtning. Målet är att alla som så önskar ska få fyra veckors sammanhängande ledighet någon gång från den 1 juni till sista augusti. Planeringen styrs lokalt och om du har frågor så är det din närmaste chef som kan svara.  

Det har kommit en del frågor om sommargåva. Vi har försökt utmana och ifrågasätta men beskedet är att vi av skatteskäl inte kan ge en gåva nu, då den i så fall skulle bli skattepliktig. Jag är inte nöjd med det, för alla är värda uppskattning för starka insatser.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn