Bred satsning på hälsa

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Vi är inne i en riktigt tuff period. Inflödet av infektionspatienter till akuterna både för barn och för vuxna har varit på mycket höga nivåer, vilket även påverkat trycket på våra vårdavdelningar.

Jag vill verkligen tacka alla som lägger ner ett stort arbete och ser till att våra patienter tas om hand på bästa möjliga sätt trots svåra förutsättningar. Vi har i veckan också aktiverat omfall 1 för att vara redo att ta emot fler covid-19 patienter. Som vanligt har vi följt utvecklingen noga och styrt på fakta för att kunna förbereda oss lugnt och stabilt.

På Karolinska kommer vi alltid att arbeta hårt, det följer av vårt uppdrag att vara bäst på det svåra, ligga längst framme och ta ansvar när andra sviktar. Samtidigt är balans i livet viktigt. Vi gör därför en satsning på att förbättra medarbetarnas hälsa.

Under 2022 kommer medarbetare på sjukhuset att erbjudas fyra extra betalda lediga dagar. I år erbjöd vi två extra dagar, och det var uppskattat av många. Mer praktisk information om de fyra extra lediga dagarna kommer inom kort på Inuti. Sedan tidigare har vi bestämt att friskvårdsbidraget under 2022 ska ligga kvar på 3 000 kronor, mot tidigare 1 500 kronor. Vi har i veckan berättat om vårt hälsocenter som ska arbeta för att förebygga ohälsa bland oss som arbetar på sjukhuset och även ta hand om dem som lever med sviterna av arbetet med covid. Satsningarna på hälsa ska ses som en helhet. Vi är ett sjukhus i världsklass och då ska vi som arbetar här ha förutsättningar att må bra.

Tack för många trevliga mejl och kommentarer kring årets julgåva. Kul att så många hittat något som uppskattas.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn