175 skäl att vara extra stolt och fyra veckors ledigt

Nyhet

I förra veckan nämnde jag arbetet med att öka antalet operationer inför sommaren. Redan nu har den grupp som arbetat tvärs teman och funktioner presenterat en plan.

I förra veckan nämnde jag arbetet med att öka antalet operationer inför sommaren. Redan nu har den grupp som arbetat tvärs teman och funktioner presenterat en plan. Fram till midsommar kommer Karolinska att genomföra 175 operationer utöver ordinarie plan. På så sätt kan vi gå in i sommaren med en rimlig situation: Patienterna får vård i tid och vi kan få ledighet utan oro för dem. Karolinska kommer i år, liksom i fjol, att se till att de som så önskar ska få sina fyra veckors sammanhängande semester. Det är viktigt för att ladda batterierna och få en paus efter ännu en speciell vår.

Att på rekordtid sätta upp 175 extra operationer visar kraften hos oss: vi har hela tiden koll på patienternas behov, när vi ser ett potentiellt problem så agerar vi innan det problemet blivit reellt. Det går en röd tråd från analys och beslut till dem som nu räckt upp handen för att genomföra operationerna, trots att det innebär extrajobb bland annat under två lördagar. Tack för att ni gör detta för våra patienter.

Tillsammans är vi Karolinska.

Björn