Ert fantastiska arbete svetsar oss samman

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Patientinflödet är nu stort och vi tar emot fler patienter från de andra sjukhusen. Allt fler på Karolinska berörs av den tuffa situationen, vissa mer, andra mindre. Vissa nu, andra senare.

Jag vet hur ni sliter, men ni håller linjen. Jag hade hoppats kunna säga att rejäla förstärkningar är på väg, och visst kommer det en del personal som kan avlasta er, men jag hade önskat att de var fler. Vi jobbar vidare med det, och det ska bli bättre.

Vi har en ännu tuffare tid framför oss. Men vi kommer att klara detta, och det beror på er som står längst fram. Ni som fattar svåra beslut, jobbar många timmar, inte ser barn och familj på länge och ändå går på nästa pass. Ni har hela Karolinska och hela Sverige bakom er – jag vet att samarbeten som vi tidigare inte lyckas få till på sjukhuset nu börjar funka. Den som inte hjälper arbetskamraterna som står längst fram nu gör inte sitt jobb. Och nu måste alla göra sitt jobb.

Frågan om skyddsmaterial är inte löst. Vi jobbar 24/7 på många spår och det kommer in material, men inte så att vi är tryggade på längre sikt. Inflödet vi ändå har gör att skyddsmaterialet inte tagit slut i någon verksamhet.

Eftersom det finns frågetecken vill jag vara helt tydlig med att ni som jobbar på Karolinska ska ha rätt och fullgod skyddsutrustning. Exakt hur detta ser ut beror på hur ni arbetar med era patienter.

Tänk också på att inte "överskydda" er – då använder ni material som en arbetskamrat behöver bättre.

Allt det fantastiska arbete som görs ger resultat.

Bara ett par exempel: Infektion kunde i går skriva ut fem patienter, de fick också tillbaka några som blivit bättre och kunde lämna IVA.

Tack för allt jobb ni gör. Tillsammans är vi Karolinska.

//Björn