"Trycket ökar men vi är redo"

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Vi märker nu att patienterna blir fler och sjukare. Många, framförallt de på Medicinsk enhet Infektionssjukdomar, har arbetat hårt under en längre tid. Jag är mycket stolt över det arbete som ni alla gör och vill påminna om att vi har många dagar av tuffa utmaningar framför oss, så bränn inte allt krut redan nu. Ta hand om arbetskamrater som har det extra kämpigt.

Vi som sitter i staben har under hela helgen arbetat extra hårt med två saker: att få in mer material och då framför allt skyddsutrustning och att få allt på plats runt de frivilliga som anmält sig för att komma in och arbeta på sjukhuset. När det gäller materialet så samarbetar vi nu ännu närmare med SLSO (Stockholms läns sjukvårdsområde) och akutsjukhusen i regionen. Det finns ljuspunkter men vi behöver mer och detta jobbar vi med 24/7. När det gäller de frivilliga så vill jag först och främst rikta ett stort tack till alla er som er som anmält er. Det känns att vi har hela Stockholm bakom oss. Arbetet med att förbereda de frivilliga för att få ut dem till rätt ställe pågår för fullt.

Det viktiga nu är att vi fortsätter att hålla oss till struktur, fakta och lugn.

Olle Karlström på ME Infektionssjukdomar mejlade mig en bra slogan: Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Björn