"Kom ihåg att vi gör enorm skillnad"

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG. Det kommer att bli värre innan det blir bättre – men vi har hela Sverige bakom oss.

Nu ökar antalet svårt sjuka och avlidna i covid-19. Vi kommer att förlora fler patienter än vi är vana vid. Det är tufft, speciellt som vi vet att vi fortfarande är i början. Infektion, IVA, Akuten, KUL och många fler har under flera veckor slitit hårt och gjort fantastiska insatser. Jag har varit hos er och vet att mer personal behövs för att ni ska klara uppdraget.
Bemanningen har högsta prio nu och ett stort antal genomgår nu utbildningar och inom de närmaste dagarna kommer de ut till er – håll ut. Vi följer också planen att i tur och ordning öppna nya platser för covid-patienter.

Även om vi förlorar fler patienter så är det viktigt att komma ihåg att vi gör enorm skillnad. Under tisdagen kunde till exempel tre patienter skrivas ut från IVA. Tack vare mångas insatser.

På materialsidan ser vi klara förbättringar. Såväl andningsskydd som visir och skyddskläder är på väg. Experter inom logistik och materialförsörjning från Scania har förstärkt Karolinskas och Region Stockholms inköpsnode och vi jobbar dygnet runt med att dammsuga världen på material. Inhemsk produktion är också på väg att sättas upp. Samarbetet med Scania är bara ett exempel på att hela samhället sluter upp bakom oss.

Tillsammans är vi Karolinska.

/Björn