”Påminner om att lämna fler besparingsförslag”

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG 1/11 Efter tre år av planering, projektering och renovering kom de första öppenvårdspatienterna till Gävlegatan 55 och Framstegsgatan 14, Solna, i måndags. Det känns bra att se de före detta Thorax-lokalerna användas på detta sätt.

Igår publicerade vi mer detaljerad information om Vårdavtal 2020, som du kan läsa om via den här länken. De nya avtalen gäller för perioden 2020 till och med 2023.

Under veckan kom det första numret av den tryckta tidningen Kmagasin ut. Personaltidningen Karolina har i och med den uppdaterats med nytt namn och riktar sig nu till en bredare målgrupp som även inkluderar patienter, anhöriga och andra intressenter. Den är väl värd att bläddra igenom. Tidningen finns att hämta på olika platser både i Huddinge och Solna.

När det gäller det ekonomiska läget är det ingen nyhet att det är väldigt tufft. Vi fortsätter att försöka minska kostnaderna och öka intäkterna. Jag vill påminna om att vi fortfarande gärna tar emot förslag på hur vi kan göra detta, från både individer och grupper. 

Ett antal av de förslag som har kommit in har vi redan tagit fasta på och bakat in i befintliga besparingsförslag. För att ta ett exempel så fick vi nyligen ett tips i förslagslådan om att det finns ett antal prima skåp till över som skulle slängas. Efter påpekandet har vi nu kunnat hitta nya ställen för skåpen, som nu är i bruk igen, bland annat i Huddinge och på Gävlegatan 55 i Solna.

Jag vill också påminna om att sjukhuset finns i sociala medier, där många nyheter om sjukhuset läggs ut. Sök på "Karolinska Universitetssjukhuset" i kanalerna Facebook, Linkedin, Twitter och Instagram.

/Björn