"Vi kan inte vänta, utan måste agera nu"

Nyhet

SJUKHUSDIREKTÖRENS BLOGG 4/10. Den nya byggnaden för operation och behandling i Huddinge är otroligt fin. Vi är på gång med att lösa oklarheter och gråzoner i vår organisation i högt tempo.

Förra fredagen var jag och styrelsen på öppet hus i vår nya byggnad för operation och behandling i Huddinge. Det är en otroligt fin byggnad där vi kommer att kunna bedriva fantastisk vård. Från att tidigare ha opererat i källaren utan fönster får man nu moderna och fräscha lokaler med mycket fint ljusinsläpp och naturligtvis högteknologisk och modern utrustning, något jag tror att både patienter och personal uppskattar.

Utifrån vår ekonomiska situation har vi fortfarande en lång och svår väg kvar att gå, men tillsammans kan vi på sjukhuset klara av även dessa utmaningar, såväl ekonomiska som strukturella. Vi är på gång med att lösa oklarheter och gråzoner i vår organisation nu i högt tempo. Det finns stor potential i vårt sjukhusövergripande åtgärdsprogram om vi genomför alla initiativ till fullo. Vi kan inte vänta, utan måste agera nu.

Trots tuffa tider håller vi på med ny forskning och utveckling av nya metoder för våra patienter. Ett gott exempel är att vi blev första sjukhuset i Norden med att operera tumörer med laser. Läs om det här.